filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Captain America: Civil War

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Captain America: Civil War, Anthony Russo, Joe Russo, Captain America 3, film, plakat, poster, artwork

© Marvel Entertainment

Af 3. maj. 2016

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Captain America: Civil War - Captain America 3Captain America: Civil War on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Captain America: Civil War Trailer

Skuffende og lidt undervældende opfølger til den fremragende Winter Soldier.

Jeg har sagt det før og jeg siger det gerne igen: Hollywood lider af kraftigt idefattigdom og manglende nytænkning. Marvels film (og adskillige andre i øvrigt!) er et godt eksempel på dette. Der er intet nyt under solen.

Superman slås mod Batman (DC) og Avengers slås mod hinanden (Marvel).

Pudsigt som alle tre film handler om det samme? Om at Superheltenes episke kampe mod superskurke bringer uskyldige i fare, at nogen bliver sure over det, nogen får dårlig samvittighed og alle de god slås, uden nogensinde at være i fare. Det er spektakel for spektaklets skyld!

'Batman v Superman' havde gode toner, men var ikke særlig god.

Civil War er bedre, men aldrig helt oppe at ringe. Dialogen fungerer ikke, humoren kun i glimt og selvom actionscenerne er superintense og ganske forrygende flere gange, så virker filmen altså som om den ikke rigtig kan finde det rigtige tandhjul og pacingen og historiefortællingen lider under det.

Filmen handler i bund og grund om, at Avengers bliver splittet op pga. Captain Americas forhold til sin gamle barnddomsven Bucky aka. Winter Soldier, der i starten af filmen mistænkes for voldsom terrorrisme. Captain America vil redde sin ven, som han formoder er uskyldig og offer for en konspiration, mens Ironman på den anden side - pga. dårlig samvittighed - ønsker mere kontrol med Avengers, sig selv og verden omkring sig. De to ramler sammen og forholdet forværres yderligere pga. diverse personlige problemer.

... Det er fedt at se så mange superhelte på skærmen samtidig, selv Spider-Man dukker op, men filmen lider af metaltræthed, og især Robert Downey Jr. personificerer (ironisk nok!) dette!


Et andet problem er, at den føles som et oplæg til andre kommende Marvel-film som 'Black Panther', reboot af reboot af Spider-Man, nye Avengers-film osv., og man føler sig faktisk lidt manipuleret til at sidde igennem den små 3 timer lange reklamefilm for kommende produkter.

Det er ikke en dårlig film, men den mangler altså nytænkning og bliver dermed kedelig i takt med at pacing svinger og dialogen svigter nogle gange. Man er underholdt 75% af tiden, men som samlet film virker den ikke, og dens forsøg på episke kampe bliver lidt for ufrivilligt sjove, når de to superheltegrupperinger tæver løs på hinanden i en grad, så jorden ryster, men uden at nogen af dem på nogen måde reelt er i fare. Faktisk griner flere af dem og kommer med komiske wisecracks til hinanden i kølvandet på de mange slag og spark.

Ideen er sjov, og den nye Spider-Man bliver sjov at følge, men igen må jeg sige, at jeg ønsker mere Winter Soldier og 'Deadpool' end denne type historie, som vi har set SÅ mange gange efterhånden.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Captain America: Civil War


Produktionsår: 2016
Alternativ titel: Captain America 3
Instruktion: Anthony Russo, Joe Russo
Manuskript:
Komponist: Henry Jackman
Fotograf: Trent Opaloch
Skuespillere: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Emily VanCamp, Tom Holland, Daniel Brühl, Frank Grillo.
Spilletid: 147 min
Filmstudie: Marvel Entertainment

Detaljeret info om Captain America: Civil War på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Captain America: Civil War'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019