filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Capitalism: A Love Story

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Capitalism: A Love Story, Michael Moore, film, plakat, poster, artwork

© Overture Films

Af 20. sep. 2009

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Capitalism: A Love StoryCapitalism: A Love Story on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Capitalism: A Love Story Trailer

Moore kan endnu, men ikke meget længere.

Nå for den... Michael Moore kan vist ikke lide Bush... Og kapitalisme! Det kommer vel ikke helt bag på os eller?

Som dokumentarfilm falder denne film igennem. Den er subjektiv, fyldt med manipulation og mangler helt at dokumentere den anden side af Moore's teori om, at kapitalismen som koncept med hjælp fra banker og (korrupte) politikere mv. er skyld i USAs (og verdens!) nuværende finansielle situation. Som dokumentar mangler vi mere dybde og bestemt mere nuance, men...

Filmen er som Moores mange andre film ikke ment som en klassisk dokumentar, der kunne vises på DR2 og tilfredsstille alle krav om objektivitet og journalistisk integritet. Men det skal den heller ikke!

Den er ment som et partsindlæg i den kultur- og idékamp, Moore siden gennembruddet med "Roger and Me" i 1989 har arbejdet for at belyse og i høj grad udstille.

Ganske vist er denne film ikke nær så personlig, som "Roger and me", der brillerede gennem sit meget personlige og triste billede af en by i opløsning. Den er heller ikke så aktuel og præcis som den oscarvindende "Bowling for Columbine" og dens fokus er mere unuanceret end Sicko.

"Capitalism - a love story" er til tider for lang, den er lidt rodet og den banker sine budskaber ind gang på gang... på gang! Og den er også ligeså ensidig som hans tidligere film.

Men det gør ikke noget, for som partsindlæg virker den 100%. Den er aggressiv, konkret og både spændende og morsom.

Som partsindlæg giver den noget at tænke over, og man forlader biografen klar til at debattere, enten diskuterer man emnet med ildhu, med foragt, med fortvivlelse, med frustration og/eller begejstring. Men man forlader ikke salen uden en mening, og man er 100% sikker på Moores mening, og det er befriende. Den forsøger ikke at pakke noget ind. Og det klæder den!

Hele verden kender Michael Moore, og det gør hans modstandere også, og derfor frygter de også hans film... Og derfor er det slet ikke muligt for ham at få kommentarer fra nogen af dem, for de ved, at de vil blive skamklippet og bevidst misforstået.. Og det er sjovt!

USA fortjener en stemme som Moores, tillykke med den... Kan vi låne den???Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Capitalism: A Love Story


Produktionsår: 2009
Instruktion: Michael Moore
Manuskript:
Komponist: Jeff Gibbs
Fotograf: Daniel Marracino
Skuespillere: Thora Birch, William Black, Jimmy Carter, Elijah Cummings, Baron Hill, Marcy Kaptur, John McCain, Michael Moore, Sarah Palin, Ronald Reagan.
Spilletid: 127 min
Filmstudie: Overture Films

Detaljeret info om Capitalism: A Love Story på IMDBTilladt for alle

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Capitalism: A Love Story'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018