filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Brüno

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Brüno, Larry Charles, film, plakat, poster, artwork

© Universal Pictures

Af 10. jul. 2009

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til BrünoBrüno on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen

Intelligent, skræmmende og ganske underholdende.

Jo, jeg blev forarget. Ikke så meget fordi jeg fik smækket et kæmpe lem i hovedet, eller fordi filmen indeholder et ulideligt, langt og meget grafisk luft-blow job, men pga. de medvirkende og de ting de er villige til at gøre mod sig selv og andre. Det er ufatteligt, hvordan det i år 2009 kan lade sig gøre, at opstøve så mange imbecile, dobbeltmoralske og berømmelsesliderlige personager, som de har til denne film, men det er ikke desto mindre lykkedes for instruktøren Larry Charles og komikeren Sacha Baron Cohen. Hatten af for det!

Brüno handler om den østrigske “modeekspert” og bøsse Brüno (Sacha Baron Cohen), der under Milan Fashion Week i den grad gør sig uheldigt bemærket, da han iført velcrodragt, og i ren og skær bøssepanik, vælter ind på catwalken midt under et show. Brüno bliver anholdt, til grin og må flygte fra Østrig, hvor de fleste vist kun er lettede. Hans nye mål er USA, hvor han vil være berømt.

Vel ankommet til USA følger man Brüno og hans assistent gennem flere tåkrummende episoder, hvor de "uvidende" berører fordomme og holdninger til en lang række relevante emner, der for den mest frisindede europæer kan virke afklarede og selvfølgelige, men som de udstillede amerikanere tydeligvis ikke er i nærheden af at have forstået. Heller ikke når episoderne er helt ude på det komiske overdrev.

...På trods af filmens klare budskaber, der i øvrigt på intet tidspunkt overforklares, kan filmen ikke se sig fri for et lidt for løst plot, der snildt kunne være strammet op for endnu større effekt.
Ikke desto mindre er Brüno en meget modig film, og Sacha Baron Cohen en ekstremt modig komiker. Det er i sandheden ufatteligt, at han overlevede indspilningerne. Jeg glæder mig allerede til næste samarbejde mellem Charles og Cohen.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Brüno


Produktionsår: 2009
Instruktion: Larry Charles
Manuskript:
Komponist: Erran Baron Cohen
Fotograf: Anthony Hardwick
Skuespillere: Sacha Baron Cohen, Gustaf Hammarsten, Clifford Ba.
Spilletid: 81 min
Filmstudie: Universal Pictures

Detaljeret info om Brüno på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Brüno'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Skyscraper
Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork
"Rock bottom" er det ikke ligefrem, filmen stinker ikke fuldstændigt. Den vil gerne være et mix mellem klassikere som 'The Tower ...
Læs anmeldelsen
Hereditary
Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork
Det er efterhånden kutyme, når nye gyserfilm skal lanceres, at der op til premieren meldes om skrækslagne publikummer, udvandri ...
Læs anmeldelsen
Den skyldige
Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork
Bulder og brag, effekter og overdreven action og ikke mindst enorme svulstige budgetter dominerer biograferne i disse tider, hvor ...
Læs anmeldelsen
Jurassic World: Fallen Kingdom, Jurassic World 2, J.A. Bayona, film, plakat, poster, artwork Solo: A Star Wars Story, Ron Howard, film, plakat, poster, artwork Lucky, John Carroll Lynch, film, plakat, poster, artwork Deadpool 2, David Leitch, film, plakat, poster, artwork Avengers: Infinity War, Anthony Russo, Joe Russo, film, plakat, poster, artwork A Quiet Place, John Krasinski, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (20 film)

2018