filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Brave (dansk tale)

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Brave (dansk tale), Mark Andrews, Brenda Chapman, Steve Purcell, Modig, film, plakat, poster, artwork

© Walt Disney Pictures

Af 3. sep. 2012

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til Brave (dansk tale) - ModigBrave (dansk tale) on IMDb

20 kommentarer | Info om filmen | Trailer Brave (dansk tale) Trailer

Pixars nyeste bud på en familiefilm er både kedelig, uinteressant og to-dimensionel, for ikke at tale om unødigt pladderfilosofisk.

Jeg elsker Pixars film. Film som blandt andet, men ikke udelukkende ”Up!”, ”Wall-E” og ”Finding Nemo” er skønne film, der virker på mere end bare det umiddelbare tegnefilmsplan, film der underholder både voksne og små. Det er også film, der har gode pointer, sjov humor og en historie, der giver lyst til at se filmen flere gange.I 2006 købte Disney Pixar, ikke mindst fordi Pixar havde leveret kæmpehits som "Toy Story" 1 og 2, "De Utrolige", "Finding Nemo" og mange flere, mens Disney leverede det ene flop efter det andet. Siden overtagelsen har Disneyfiseringen ikke rigtig slået igennem, og perler som ”Up” og ”Wall-E” gav indtryk af, at firmaet kunne stå imod Disneys lidt (i mine øjne!) ødelæggende koncepthistoriefortælling.Disney lavede den lidt kiksede ”Tangled”, der ikke virkede ordentligt, mens Pixar formåede at holde skruen i vandet med ”Toy Story 3”, der indeholdte fordums storhed. Da ”Biler 2” dukkede op i 2011 begyndte jeg at få bange anelser. Den fine historie i 1'eren var blevet udskiftet men en masse bulder og brag, simpel productplacement og en historie, der var både kompliceret og en anelse uinteressant. Filmen var dog sjov nok, og for børnene var den et hit, ikke mindst fordi fanfavoritten ”Bumle” fik monteret raketudstyr (der dermed gav mulighed for at sælge en helt ny række biler med raketter i Disneys butikker!).Men det var tydeligt, at Pixars fokus på den voksne historie, det mangelagrede plot, der kunne ses af både voksne og børn, var på vej væk til fordel for film, der mere eller mindre fokuserede på det yngre publikum.Det er for så vidt også udmærket, børnene må gerne få egne magiske film, og som sådan vil de da også blive anmeldt her på siden, film skal anmelde på egne præmisser, men der er masser af tegnefilm til børnene, Disney laver dem selv fortsat, så derfor var det rart med tegnefilm, som vi voksne også kunne nyde, mens børnene nød dem på overfladen, kunne vi grine af indforstået humor og det plot, der var gearet til os voksne!Med ”Modig” har Pixar/Disney lavet deres i mine øjne første deciderede dårlige film!

...Jeg kedede mig bravt i filmen om den unge rødhårede skottiske pige, der kæmper med teenageproblemerne og royale forældre, der vil gifte hende væk for at sikre fred i det skotske højland.
Filmen er virkelig kedelig, og historien er så tynd, at man ikke fatter, at den har fået lov til at slippe igennem!Filmen indeholder masser af voksne bjørne (!), men også små nuttede babybjørne, der laver narrestreger (Disney, hvorfor skal I blande jer!?). Filmen føles som om den er ude af fokus historiemæssigt, og man sidder og tænker, hvornår går den i gang. Det gør den aldrig rigtig!Filmen forsøger at ramme fordums Pixar-storhed ved at være filosofisk, men filmens afsluttende replik er mere ufrivillig morsom end den er eftertænksomt rammende, og jeg må indrømme, at jeg har svært ved helt at se, hvad den forsøger at fortælle!Bevares, jeg er sikker på, at de mindste vil nyde den, alene på grund af bjørnene, også de små babybjørne, men den bliver aldrig, heller ikke i børneværelserne, en klassiker som ”Biler” og ”Toy Story”. Det er historien for ligegyldig til, og figurerne for unuancerede til!Jeg var virkelig skuffet, og selvom jeg havde høje forventninger, trods dårlige anmeldelser, så plejer Pixar at indfrie mine forventninger. Det gjorde de ikke denne gang!Jeg håber virkelig at Pixar (og Disney!) lærer af dette her og indser, at Pixar kan (kunne?) noget, ingen andre kan, og at Disney lader firmaet lave det, de er rigtig gode til, nemlig eftertænksomme, poetiske og smukke tegnefilm for både børn og voksne. Disney kan herefter selv lave flere ”Tangled”, film med syngende mus og dansende kaniner, og de må også gerne lave simple historier, der appellerer til de mindste, men lad Pixar være!Misforstå mig ikke, jeg elsker Disneyfilm, de er en del af min barndoms filmskat, og senest har de leveret den forrygende ”Prinsessen og Frøen”, men jeg elsker også Pixars tidligere film, og det ville være ærgerligt, hvis det går tabt, bare fordi Disney økonomisk har slugt firmaet!”Modig” er ikke en modig film, tværtimod, den kører på det sikre, det simple og det lette, og derfor ender den som en parentes, en ligegyldig film uden reelt indhold, der er glemt så snart lyset tændes i biffen!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Brave (dansk tale)


Produktionsår: 2012
Alternativ titel: Modig
Instruktion: Mark Andrews, Brenda Chapman, Steve Purcell
Manuskript:
Komponist: Patrick Doyle
Skuespillere: Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson, Julie Walters, Robbie Coltrane, Kevin McKidd, Craig Ferguson, Sally Kinghorn, Eilidh Fraser, Peigi Barker, Steven Cree, Steve Purcell, Callum O'Neill, John Ratzenberger.
Spilletid: 100 min
Filmstudie: Walt Disney Pictures

Detaljeret info om Brave (dansk tale) på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Brave (dansk tale)'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019