filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Boyhood

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Boyhood, Richard Linklater, film, plakat, poster, artwork

© IFC Productions

Af 5. sep. 2014

Karakter 6 ud af 6 stjerner (Fremragende) til BoyhoodBoyhood on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Boyhood Trailer

Linklaters film er intet mindre end et mesterværk. En sejr på alle fronter og vil skrive sig ind i filmhistorien som både klassiker og målestok for, hvad filmmediet kan bruges til i fremtiden.

Jeg ser generelt mange film, og ofte bliver jeg mere eller mindre skuffet på grund af mine efterhånden store forventninger til filmenes manuskripter og kvalitet, og ofte ser jeg film, der er gode, måske rigtig gode, men aldrig helt oppe at ringe, fordi et eller andet mangler undervejs et sted.Mange film kan være solidt håndværk, interessante, kuriøse, smukke, poetiske, elegante, uprætentiøse og fundamentalt spændende eller rørende, men ikke mange film kan siges at rumme samtlige disse elementer på en gang. Ikke mange film fortjener mærkaten ”mesterværk” og på sigt ”klassiker”.”Boyhood” gør!Jeg sad tryllebundet i små tre timer, og da filmen sluttede kunne jeg sagtens have siddet endnu 3 timer. Filmen stopper, da drengen er blevet en myndig mand, der begynder på college. Jeg ville gerne se, hvad der så skete, følge ham i yderligere 12 år, se hvordan han stiftede familie, hvordan han blev voksen og hvordan hans liv fortsatte.Filmen handler om en dreng og hans nærmeste familie fra han er 6 år og frem til hans 18. leveår. Den handler om at vokse op, om at høste livserfaringer, gode som dårlige, de relationer, vi skaber undervejs i vores opvækst og de valg, vi træffer, gode som dårlige. Filmen handler om ”timing”, om at livet er en serie af tilfældigheder, der på en eller anden måde påvirker vores liv og skaber den person, vi i voksenlivet ender med at blive.Nogle mennesker definerer os på godt, mens andre definerer os på ondt, og vores valg kan være frivillige eller ufrivillige, men aldrig uden konsekvens, aldrig uden håb om bedring og altid i en eller anden retning, som vi ikke kan overskue konsekvenserne af før vi bliver ældre, mere erfarne og indser, hvordan tingene reelt hænger sammen i stedet for de ofte barnlige forestillinger vi har om livet, mens vi vokser op.

... Filmens elegante omdrejningspunkt er et manuskript, der sømløst skrider frem i små 3 timer, hvor vi ser den unge dreng (og hans familie!) vokse op og blive en myndig mand.
Elegancen består i at det er samme skuespillere, der igennem 12 år (!!) årligt har indspillet filmens scener. Den 6-årige dreng vokser i bogstaveligste forstand op foran vores øjne, mens hans forældre, spillet rammende og præcist af henholdsvis Ethan Hawke og Patricia Arquette, bliver ældre, tager på og får rynker undervejs som filmen skrider frem. Her er intet brug af makeup, det vi ser på lærredet er livet, som det udvikler sig for de fleste af os.Filmens manuskript er en basal ”coming-of-age” historie, fortalt så nøgternt og rammende, at man kan genkende alle aspekter af processen undervejs.Jeg er i dyb, dyb, dyb respekt for Linklater, der må siges at være en særdeles tålmodig mand. 12 år har han brugt på denne film, og de er fantastisk godt givet ud. Filmen bliver aldrig – trods den banale historie, der jo sådan set bare er livet set på film – kedelig, triviel eller ligegyldig. Den er så fantastisk simpel på en måde, at man simpelthen må overgive sig fuldstændig. Det er stor filmkunst, hvor skuespil, instruktion og ikke mindst et fantastisk manuskript går op i en højere enhed, og det vil uden tvivl være en film, der gør dybe indtryk, en film, du vil kunne relatere til på en eller anden måde og en film, der vil havne på top 10 over verdens mest populære, mest elskede og mest smukke nogensinde.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Boyhood


Produktionsår: 2014
Instruktion: Richard Linklater
Manuskript:
Fotograf: Lee Daniel
Skuespillere: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke, Elijah Smith, Lorelei Linklater, Steven Chester Prince, Bonnie Cross, Libby Villari, Marco Perella, Jamie Howard, Andrew Villarreal, Shane Graham, Tess Allen, Ryan Power, Sharee Fowler.
Spilletid: 165 min
Filmstudie: IFC Productions

Detaljeret info om Boyhood på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Boyhood'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019