filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Blackhat

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Blackhat, Michael Mann, film, plakat, poster, artwork

© Forward Pass

Af 17. jan. 2015

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til BlackhatBlackhat on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Blackhat Trailer

Michael Mann viser ikke just storform i thriller baseret på lige dele vås, realisme og drama.

Michael Mann, manden bag klassikere som "Heat", formår med ”Blackhat” ikke på nogen måde at realisere det plot, han rent faktisk har en mulighed for at gøre rasende spændende.

Det bliver aldrig rigtig engagerende, og spændingen er aldrig konstant. Tværtimod flukturerer den så meget, at det bliver irriterende undervejs, og man er som tilskuer ikke på kanten af sædet nogen gange.

Filmen handler om hackerverdenen, om kontrol med computere og cyberterrorisme. Omdrejningspunktet er et samarbejde mellem de kinesiske og amerikanske myndigheder, der i sagen har fælles ærinde, fordi hackeren er lige farlig for begge supermagter. Samarbejdet virker ret søgt og det er heller ikke fuldt ud realiseret på lærredet på en måde, så man reelt tror på det. Det virker forceret.

... "Blackhat" forsøger drabeligt at være spændende, men samtidig realistisk, og det mislykkes i en grad, så filmen aldrig rigtig er nogen af delene.
Det er en skam, for plottet er ganske interessant og kunne med lidt mere styring være blevet en anderledes og spændende thriller. I stedet er det en middelmådig film, der især i sidste tredjedel bliver decideret utroværdig. Man får aldrig forklaringer på det, der sker, især på hvordan figurerne ændrer sig og udvikler sig, og filmen ved faktisk ikke hvilket ben, den skal stå på.

Der er glimt af Mann's styrke som instruktør, men noget persondrama er det ikke, ej heller en actionfilm og det er ikke den thriller, den helt klart ønsker at være.

En middelmådig film af en, i hvert fald tidligere, stor instruktør, og en ret kedelig oplevelse alt i alt.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Blackhat


Produktionsår: 2015
Instruktion: Michael Mann
Manuskript:
Komponist: Harry Gregson-Williams, Atticus Ross, Leopold Ross
Fotograf: Stuart Dryburgh
Skuespillere: Chris Hemsworth, Viola Davis, Wei Tang, William Mapother, John Ortiz, Sara Finley, Holt McCallany, Leehom Wang, Ritchie Coster, Yorick van Wageningen, Spencer Garrett, Tracee Chimo, Brandon Molale, Jason Butler Harner, Archie Kao.
Spilletid: 133 min
Filmstudie: Forward Pass

Detaljeret info om Blackhat på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Blackhat'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018