filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Black Panther

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Black Panther, Ryan Coogler, film, plakat, poster, artwork

© Marvel Studios

Af 26. feb. 2018

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Black PantherBlack Panther on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Black Panther Trailer

Gode intentioner er ikke nok.

​Black Panther slår alle rekorder, hvad angår indtjening og mængden af lovprisninger fra anmeldere verden over. Der er ingen tvivl om, at filmen har ramt en nerve.

Black Panther er titlen på det alterego kongen af Wakanda gennem generationer har båret rundt på som Wakandas beskytter.
En næsten almindelig fyr klædt i en ultra avanceret dragt lavet af det sjældne metal vibranium, som kun findes i Wakanda og er hovedårsagen til landets rigdomme og teknologiske fremskridt.

Men Wakanda har beholdt deres rigdomme og teknologi for sig selv, mens de stiltiende har set på imens resten af den afrikanske befolkning i både Afrika og andre dele af verden gennem århundreder har været undertrykt og nu for størstedelens vedkommende er involveret i krige og narkokriminalitet.

Som flere prominente folk fra Wakanda udtrykker det, ønsker de ikke at få ødelagt idyllen med flygtningestrømme og alverdens problemer, når nu de har levet som blommen i et æg gennem århundreder og nemt vil kunne fortsætte sådan.

Den nye Black Panther vil det imidlertid anderledes. Med et noget mere humanitært syn på sine brødre og søstre verden over ønsker han at Wakandas rigdomme og teknologi skal komme den omkringliggende verden til gode, men det er ikke nogen nem opgave, når man er oppe mod urgamle traditioner og stærke konservative kræfter.

Som det nok fremgår har Black Panther taget fat i nogle yderst aktuelle emner, hvor verden lige nu er delt i dem og os. Hvor nogle ønsker at bygge broer mens andre hellere vil bygge mure.

... Det gør Black Panther relevant og modig i en tid, hvor internettets selvjustits har affødt en ny ultrapuritansk grad af politisk korrekthed, så ingen tør åbne munden af fare for at havne i den næste shitstorm.


Ærgerligt er det derfor, at Black Panther ikke er nogen særligt god film. Trods filmens gode intentioner og at jeg virkelig ville ønske, at jeg kunne lide den, så er Black Panther altså et fejlskud. Den mangler en god historie og det er alt for tydeligt, at potentialet er der, men ikke udnyttes. Som superheltefilm er den ganske enkelt for kedelig og ufokuseret.

Bedst er Michael B. Jordan som den identificerbare skurk, der er resultatet af Wakandas passive udenrigspolitik, hvor deres afskærmning af omverdenen har været med til at skabe det monster, som nu banker på deres dør. Han er klart en af de mere interessante skurke i Marvels univers fordi hans bevæggrunde føles ægte og fordi han er et meget rammende billede på de monstre vi er i gang med at skabe /har skabt ved at lade stå til mens et kontinent som Afrika gennem århundreder har været holdt i ave af kapitalistiske imperier, der har udplyndret deres naturresourcer med ussel bistand som betaling.

Kedelig eller ej er det altså lykkedes en mainstreamfilm at tage nogle relevante temaer op, og det er i sig selv værd at tage hatten af for.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Black Panther


Produktionsår: 2018
Instruktion: Ryan Coogler
Manuskript:
Skuespillere: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan.
Spilletid: 134
Filmstudie: Marvel Studios

Detaljeret info om Black Panther på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Black Panther'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (1 film)

2019