filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Birdman

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Birdman, Alejandro González Iñárritu, film, plakat, poster, artwork

© New Regency Pictures

Af 24. jan. 2015

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til BirdmanBirdman on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Birdman Trailer

Michael Keaton er sjældent set bedre.

"Birdman" kan ikke løbe fra, at den er en anelse prætentiøs og artsy fartsy, hvilket nok er en af årsagerne til, at de "rigtige" filmanmeldere er faldet i svime over den, og har kastet om sig med stjerner og det misbrugte filmsuperlativ 'mesterværk'.
"Birdman" handler om den tidligere superhelteskuespiller Riggan Thomson, der forsøger at gøre sig selv relevant igen efter et langt liv, hvor stemplet som 'Birdman' har været en hæmsko for en mere "seriøs" karriere. Løsningen er, at Riggan vil opføre et teaterstykke af Raymond Chandler. En opgave, der viser sig ikke at være helt nem, da han er oppe imod ustabile skuespillere, anmeldere der er opsat på at få ham ned med nakken, og en virkelighed, hvor de sociale medier er med til at skabe din identitet, og et enkelt YouTube-hit kan være starten på en indbringende karriere.

Med hektisk trommespil som underlægningsmusik sender filmen allerede fra første frame et signal om at den ønsker at være anderledes, og det er den bestemt også, men ikke på bekostning af underholdningsværdien. "Birdman" er først og fremmest en modig og finurlig lille film, med mange relevante pointer og observationer om livet anno 2015, hvor Facebook, Twitter og lignende er med til at skabe folks identitet, og hvor succes måles i antal Likes og virtuelle "venner". Eksisterer man overhovedet uden en online profil?


Pointerne skæres ikke ud i pap, men overlades til publikum at tolke på. Nogle mere åbenlyse end andre.

... Der gik et stykke tid før jeg for alvor blev grebet af historien, der med sin maniske stil blev mere og mere underholdende i takt med at teaterstykket nærmer sig den store premiere, hvor det er knald eller fald for den aldrende, tidligere superstjerne.


"Birdman" er klippet så den fremstår som om den er filmet i ét langt take. Et interessant valg der ikke gør så meget for filmens handling, men er med til at pynte på helhedsindtrykket, hvor den meget enkle historie i en mere traditionel indspilningsform nok skulle have haft lidt mere kød på. Efter sigende blev der ført point på settet, hvor Emma Stone ødelagde flest af de lange optagelser og Zach (jeg måtte slå hans navn op) Galifianakis færrest.
Skuespillet er uden tvivl "Birdmans" største styrke. Der spilles suverænt på alle pladser, og det er en sand fornøjelse at se Keaton tilbage i storform - og ikke mindst i en ordentlig film. Hovedpersonens karriere minder en del om Keatons egen, hvor han i 1992 sagde farvel til Batman-franchisen for derefter at famle blindt rundt i Hollywood og lave det ene flop efter det andet - ifølge Keaton selv er Riggan dog den karakter han har spillet, som ligger længst fra hans egen personlighed.God er også Edvard Norton, der spiller den uligevægtige, men også meget dygtige skuespiller Mike Shiner, hvis skarpe observationer og uforudsigelige handlinger står for filmens største grin.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Birdman


Produktionsår: 2014
Instruktion: Alejandro González Iñárritu
Manuskript:
Komponist: Antonio Sanchez
Fotograf: Emmanuel Lubezki
Skuespillere: Michael Keaton, Emma Stone, Kenny Chin, Jamahl Garrison-Lowe, Zach Galifianakis, Naomi Watts, Jeremy Shamos, Andrea Riseborough, Katherine O'Sullivan, Damian Young, Keenan Shimizu, Akira Ito, Natalie Gold, Merritt Wever, Edward Norton.
Spilletid: 119 min
Filmstudie: New Regency Pictures

Detaljeret info om Birdman på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Birdman'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019