filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Big Hero 6

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Big Hero 6, Don Hall, Chris Williams, film, plakat, poster, artwork

© Walt Disney Animation Studios

Af 1. feb. 2015

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Big Hero 6Big Hero 6 on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Big Hero 6 Trailer

Big Hero 6 emmer af fortælleglæde og visuelt overskud.

Jeg er ofte gået ud af biografen med en følelse af at have mistet barndommens indlevelsesevne, når jeg film efter film har været fuldstændig upåvirket af løjerne på lærredet, hvor maniske billed- og lydsider har efterladt mig kold og ligeglad med både historier og karakterer. Er jeg virkelig blevet så voksen og kedelig, at fantasifulde fortællinger jeg før ville lade mig opsluge af har mistet deres effekt på mig?Nej, heldigvis ikke. Og det er “Big Hero 6” et glimrende bevis på. Allerede i filmens første minutter forsvandt jeg fuldstændig ind i dens univers.Den kvikke dreng Hiro har evner som ingen andre. Han kan bygge banebrydende robotteknologi på trods af sine kun 14 år. Desværre bruger han sine evner til at tjene lette penge, når hans tilsyneladende harmløse minirobot vinder over andre robotter i ulovlige kampe på skumle spillesteder.Hiros storebror synes Hiro spilder sine evner og får med lidt snilde Hiro til at åbne øjnene op for at søge ind på robotakademiet, hvor hans evner kan komme andre end ham selv til gode. Men først skal han gennem en optagelsesprøve, og noget går ikke helt som planlagt. Det går faktisk grueligt galt. Hiro må nu bruge sine evner med et helt nyt formål.

... "Big Hero 6" gav mig suget i maven, en tåre i øjenkrogen og et begejstret blik i øjnene fra start til slut.
Med sine elskværdige karakterer, universelle historie og enorme visuelle overskud er "Big Hero 6" en sand fornøjelse at bruge næsten to timer på.Hiros hittepåsomhed er en fryd at være vidne til, og filmens brug af hans mange opfindelser passer godt til historien, hvor den vilde billedside ganske vist er meget dominerende, men aldrig får lov at overskygge kernen i den menneskelige historie.Og det er ikke fordi historien på nogen måde er hverken banebrydende eller original. Der er den obligatoriske superskurk, de usandsynlige helte og det klassiske endelige opgør, men det føles på ingen måde fortærsket, fordi filmen som helhed er både helhjertet og helstøbt.Så kort fortalt er jeg vild med "Big Hero 6". Den må du ikke snyde dig selv for. Og husk at blive siddende til efter rulleteksterne.PS. De danske stemmer er glimrende.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Big Hero 6


Produktionsår: 2014
Instruktion: Don Hall, Chris Williams
Manuskript:
Komponist: Henry Jackman
Skuespillere: Scott Adsit, Ryan Potter, Daniel Henney, T.J. Miller, Jamie Chung, Damon Wayans Jr., Genesis Rodriguez, James Cromwell, Alan Tudyk, Maya Rudolph, Abraham Benrubi, Katie Lowes, Billy Bush, Daniel Gerson, Paul Briggs.
Spilletid: 102 min
Filmstudie: Walt Disney Animation Studios

Detaljeret info om Big Hero 6 på IMDBTilladt for alle

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Big Hero 6'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019