filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Beginners

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Beginners, Mike Mills, film, plakat, poster, artwork

© Olympus Pictures

Af 22. jul. 2011

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til BeginnersBeginners on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Beginners Trailer

Charmerende film med charmerende skuespillere.

Sommetider lykkes det en film, at afvæbne mig med så megen charme og stemning, at jeg for et øjeblik glemmer alt omkring mig, og lader mig forføre af den historie jeg får fortalt. ‘Beginners' er en sådan film.Med tre elskelige skuespillere i hovedrollerne fortæller Mike Mills den delvist selvbiografiske historie om at blive et voksent og helt menneske. Ikke i form af en dannelseshistorie der bevæger sig slavisk fra barndom til voksenliv, men ved at fortælle historien om Hal (Christopher Plummer), der efter sin kones død springer ud som bøsse i en alder af 75 år. Hals søn Oliver (Evan McGregor) ser måbende til fra sidelinien, da faderens sene opblomstring står i stærk kontrast til hans eget triste liv, som aldrig rigtigt er kommet i gang.


Da vi for alvor stifter bekendtskab med Oliver er han ved at indlede et forhold til den charmerende francøse Anna (Mélanie Laurent), der lever et hvileløst liv på farten som skuespillerinde.Historien om de tre hovedpersoner fortælles ukronologisk, da man som publikum bliver præsenteret for de fortidige begivenheder, der ligger til grund for deres handlinger. Det gøres ganske finurligt med en blanding af traditionelle flash backs, små indskudte scener, der illustrerer det sagte meget bogstaveligt og ved at lade Oliver - der i filmen er reklametegner - tegne sit liv i små rubrikker.

...‘Beginners' er en melankolsk film, der dvæler ved sine karakterer uden at det virker påtaget. Tre fine karakterportrætter, der vækkes til live af tre fine præstationer.
Evan McGregor er ægte og troværdig som den triste Oliver. Mélanie Laurent er mere end almindeligt charmerende som pigen Anna, og Christopher Plummer stjæler billedet som Hal. Plummers portræt af en mand der i sit livs efterår får mulighed for at leve det liv han burde have levet, spilles med så meget livskraft og udstråling, at Plummer er selvskrevet til en Oscar.Fortalt uden forlorne Hollywood tricks er ‘Beginners' en organisk film om virkelige mennesker med virkelige problemer. På trods af dens spring i tid flyder fortællingen så let og ubesværet, at der også er tid til sjove montager, der sammenligner livet før og nu. Nå ja, og så kan Olivers hund tale - via undertekster. En sjov måde at få Olivers tanker ud til publikum uden en klodset voice over.På en gang melankolsk og livsbekræftende er ‘Beginners' en film, der efterlader tilskueren i godt humør. Fyldt med varmhjertet humor, interessante menneskeskæbner og en troværdig kærlighedshistorie, der føles som en sommerforelskelse.En film hvis tydelige budskab er, at det aldrig er for sent at begynde at leve livet. Der er altid plads til nye begyndere. Muligvis banalt, men fortalt så det mærkes og giver stof til eftertanke.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Beginners


Produktionsår: 2010
Instruktion: Mike Mills
Manuskript:
Komponist: Roger Neill, Dave Palmer, Brian Reitzell
Fotograf: Kasper Tuxen
Skuespillere: Ewan McGregor, Christopher Plummer, Mélanie Laurent, Goran Visnjic, Kai Lennox, Mary Page Keller, Keegan Boos, China Shavers, Melissa Tang, Amanda Payton, Luke Diliberto, Lou Taylor Pucci, Bambadjan Bamba, Hana Hwang, Samuel T. Ritter.
Spilletid: 105 min
Filmstudie: Olympus Pictures

Detaljeret info om Beginners på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Beginners'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019