filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Battle: Los Angeles

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Battle: Los Angeles, Jonathan Liebesman, World Invasion: Battle Los Angeles, film, plakat, poster, artwork

© Columbia Pictures

Af 6. apr. 2011

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til Battle: Los Angeles - World Invasion: Battle Los AngelesBattle: Los Angeles on IMDb

5 kommentarer | Info om filmen | Trailer Battle: Los Angeles Trailer

Intet nyt under solen.

Det er efterhånden ganske mange gange, at store og middelstore amerikanske byer har måttet lide den tort at blive godt og grundigt molestreret af væsener fra det ydre rum, der alle har samme formål, nemlig den fuldstændige og totale ødelæggelse af menneskeheden.

Det er i den grad uheldigt, at USA altid må holde for, når løjerne løber over skærmen, selvom også London og Paris ofte rammes af tilsvarende kalamiteter, om end kun dækket af nyhedsindslag på forældede tv-apparater på diverse barer og butikker.

I de seneste år har der været adskillige film i denne genre, hvor nogen har været udmærkede action/sci fi film som eksempelvis 'District 9' (der i øvrigt IKKE foregår i USA!), mens andre bud har været direkte fornærmelige som den helt igennem ligegyldige og katastrofale 'Skyline'.

Tilfælles har de alle, at de forsøger at fremstille science fiction-genren i et nyt, beskidt og realistisk lys, og billederne er derfor med håndholdt kamera, masser af støv og høje brag med tilskueren i direkte centrum.

I 'Battle: Los Angeles' er åbningsscenen ganske effektiv. Man lærer med sekunders mellemrum de mange personer, vi skal følge gennem filmen, og selvom det går stærkt, kan man følge med, ikke mindst fordi personerne i filmen er ganske 2-dimensionelle, hvilket er forventeligt for denne type film.

... Alle klichéerne står i kø, når den ene sterotype person efter den anden præsenteres for os, som eksempelvis sergenten med det dårlige ry, spasmageren, den engagerede doktor og den knækkede soldat.
Det gør ikke noget, og starten er både spændende og interessant, og lover godt for resten af filmen.

Men så går det galt!

Lad det være sagt med det samme, actionscenerne virker, og de virker til tider rigtig godt. Militærstilen er også ramt lige i øjet og adskillige scener er stjålet fra klassikere indenfor genren som eksempelvis 'Aliens' og 'Black Hawk Down'.

Det håndholdte kamera fungerer som en stressor, om end det måske ikke var helt nødvendigt at lave så håndholdt kameraføring i filmens indledende sekvenser, hvor filmens hovedperson, spillet med grundig overbevisning af Aaron Eckhardt, styrketræner. Men lad det nu ligge!

Mens actiondelen virker, så er dialogscenerne katastrofale. Hver gang en af skuespillerne åbner munden, krummer man tæer. De store følelser forsøges formidlet, og hver gang trækker man på smilebåndet og håber, de snart begynder at skyde igen.

Replikker som ”We are fighting for our Country, God damn it” og ”I can help, I'm a veterinarian” (I forbindelse med undersøgelsen af et rumvæsen vel at mærke!) er direkte pinlige, og de burde sammen med adskillige andre replikker skæres helt væk.

Og skæres i det to timer lange manuskript, ville i den grad have klædt filmen.

Hvis instruktøren bare havde lavet en gedigen actionfilm, hvor det drejede som at vise krig, bulder, brag og gru med et sci fi tvist, så ville det have været en 3 stjernet film.

Men forsøget på at gøre den vedkommende ved at lave nogle fuldstændig ligegyldige scener, hvor følelser kastes ud i hovedet på os, gør filmen til et lidt for blandet bekendtskab.

Det er set dårligere, men det er bestemt også set bedre.

Og så er jeg lidt træt af denne type film.

Hvornår laver Hollywood en RIGTIG science fiction film, der forkæler os science fiction-nørder lidt? Hvorfor skal alt pakkes ind i håndholdt kamera og realistisk vold? Hvor er laserskuddene, de store robotter og rumskibe i kamp om planeter?

Det er på tide science fiction-genren vender tilbage til rødderne og lader realisme være realisme for en tid. Vi ser science fiction for at få et glimt af fremtiden, ikke for at se, hvordan krig ser ud, bare med rumvæsener.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Battle: Los Angeles


Produktionsår: 2011
Alternativ titel: World Invasion: Battle Los Angeles
Instruktion: Jonathan Liebesman
Manuskript:
Komponist: Brian Tyler
Fotograf: Lukas Ettlin
Skuespillere: Aaron Eckhart, Ramon Rodriguez, Cory Hardrict, Gino Anthony Pesi, Ne-Yo, James Hiroyuki Liao, Bridget Moynahan, Noel Fisher, Adetokumboh M'Cormack, Bryce Cass, Michael Peña, Joey King, Michelle Rodriguez, Neil Brown Jr., Taylor Handley.
Spilletid: 116 min
Filmstudie: Columbia Pictures

Detaljeret info om Battle: Los Angeles på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Battle: Los Angeles'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018