filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Avengers: Age of Ultron

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Avengers: Age of Ultron, Joss Whedon, film, plakat, poster, artwork

© Marvel Studios

Af 24. apr. 2015

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Avengers: Age of UltronAvengers: Age of Ultron on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Avengers: Age of Ultron Trailer

Marvel styrer fortsat udenom økonomisk og filmmæssig fiasko, selvom mørtlen begynder at revne nogle steder

Marvel har i sandhed skabt et monster!

Ikke blot i form af den grønne, kæmpe Hulk, der sammen med Captain America, Iron Man og flere andre superhelte igen er sidste bolværk mod verdens undergang. Udover Hulk er Marvel-filmatiseringerne ved at være et fænomen, der snart rammer 10 film, som skønt svingende kvalitet, indtjeningsmæssigt bestemt ikke har fejlet, og – må man sige – faktisk heller ikke har været decideret forfærdelige.

Dog må man sige, at den første Captain America film var lidt tandløs, den tredje Iron Man-film var for rodet og for ustruktureret plotmæssigt, mens den seneste Thor-film, nr. 2 i rækken, var et decideret makværk.

Den første Avengers-film var en kæmpe succes, og her på siden var vi også vilde med den. Joss Whedon, der med akkolader som ”Buffy” og ”Firefly” må siges at være en særdeles habil forfatter og instruktør, sad solidt i instuktørstolen og udførte sit eget fremragende, humoristiske og actionfyldte tegneseriemanuskript til ug med kryds og slange!

Det gør han for så vidt også med 2’eren, der fortsætter med masser af vilde actionscener, god velplaceret og velleveret humor og ikke mindst masser af tegneseriewow-faktor.

... Filmen fejler faktisk ikke noget, selvom plottet er tyndere end i 1’eren. Det er en underholdende film, og jeg kan nævne op til flere af actionscenerne, som er særdeles mindeværdige.
Det virker, det virker fortsat, men det virker også slidt, og vi har set det før.

Filmene begynder at virke lidt formulariske i deres udførsel : De glade helte er glade, verden trues, heltene presses, heltene vinder! Bevares, sådan er tegneserieuniverset, men den seneste Captain America film viste på forbilledlig vis, at det kan gøres anderledes og virke særdeles effektivt.

Jeg var godt underholdt af Avengers 2 : Age of Ultron, og jeg synes modsat mange andre anmeldere ikke, at plottet var for tyndt. Kunne godt lide James Spader som den kunstigt intelligente superandroidskurk, var pjattet med masser af humoren og synes som altid effekterne var i topklasse. Men mørtlen er ved at være lidt for tør, revnerne begynder at vise sig, og man tvinges til at spørge sig selv, hvornår fundamentet ryger også, for så står Marvel med den første fiasko. Hvorfor ikke bare sadle om og ændre lidt på koncepterne, så vi præsenteres for nyt og friskt materiale, dog med velkendte og elskede figurer, som skuespillerne helt åbenlyst nyder at spille?Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Avengers: Age of Ultron


Produktionsår: 2015
Instruktion: Joss Whedon
Manuskript:
Komponist: Danny Elfman, Brian Tyler
Fotograf: Ben Davis
Skuespillere: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, James Spader, Samuel L. Jackson, Don Cheadle, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Cobie Smulders, Anthony Mackie, Hayley Atwell.
Spilletid: 141 min
Filmstudie: Marvel Studios

Detaljeret info om Avengers: Age of Ultron på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Avengers: Age of Ultron'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019