filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Avatar - 2nd opinion

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Avatar - 2nd opinion, James Cameron, film, plakat, poster, artwork

© Twentieth Century Fox Film Corporation

Af 18. dec. 2009

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til Avatar - 2nd opinionAvatar - 2nd opinion on IMDb

24 kommentarer | Info om filmen | Trailer Avatar - 2nd opinion Trailer

Verdens tyndeste kop te.

Lad os starte med at skabe lidt stemning til denne anmeldelse med et citat fra Shu-Bi-Duas udødelige 'Små blå mænd':Jeg ser små blå mænd som drøner rundt omkring mig

de vil ikke la' mig være i fred

jeg har slugt en masse piller men det hjælper ikke

for de kommer igen - ka' I så la' vær'

de kommer igen - ka' I så la' vær'

de kommer igen
Der har været masser af hype omkring Avatar. De fleste anmeldere og biografgængere har givet den topkarakter, men er den vitterligt så god? Her på filmkorn.dk er meningerne delte, så ovenpå vores positive anmeldelse kommer her den negative side af Avatar. En anmeldelse skrevet af Asbjørn:Da jeg så de første trailers til Avatar, tænkte jeg, at det nok bare var endnu en buller-og-brag-film tilføjet en masse blå mænd. Filmens premiere kom tættere på og hypen kunne ikke blive mere hysterisk. Filmen blev udnævnt til et mesterværk, den revolutionerede branchen, og der var aldrig set noget lignende før. Jeg slog dog koldt vand i blodet, og netop derfor blev jeg ikke skuffet. Filmen er nemlig bare buller-og-brag med en masse blå mænd (og kvinder).

...
Historien er ekstremt banal og for mig totalt intetsigende. Hele filmen virker som én lang montage, og alting sker så hurtigt, at man ikke når at få oplevelsen helt ind på kroppen.
Mange ting er ligefrem utroværdige, og jeg køber simpelthen ikke historien om Jake Sully, der går fra at være en outsider på randen til henrettelse, og til at være Navi'ernes bedste kriger og bror af den reserverede Navi-stamme på kun 3 måneder.Karaktererne er flade, og den smule udvikling der er, er så utroværdig og set så mange gange før, at selv de nye episoder af Star Wars virker blændende i sammenligning. Der er ikke en eneste karakter med bare en smule dybde i, og det bliver afklaret fra starten, hvor alle står. Hovedpersonen Jake Sully er f.eks. strippet for al personlighed, og er således bare et værktøj, der skal vise os så meget som muligt af Navi'ernes verden.
...
Skuespillet er til tider decideret dårligt, men det er måske en sideeffekt af at spille en karakter uden personlighed.
Jeg føler absolut ingenting for nogle af karaktererne, og jeg bliver irriteret, når jeg skal høre på hende den hysteriske blå dame, der endnu engang spiller 9. klasses kærlighedsdrama (du ved, hvem jeg mener, når du ser filmen). Jeg synes, der er nogle af skuespillerne, der har potentiale, men i sidste ende bliver det overskygget af, at de ikke har noget at arbejde med, da de blot skal følge en bestemt stereotyp.Men bevares, filmen er da flot lavet, og kampscenerne er intense. CGI'en er helt i top, men der er nu alligevel noget galt. Navi'er bliver aldrig beskidte, og det er selvom de bor i junglen, bliver skudt og sprængt i luften og render rundt praktisk talt nøgne (og ja, man ser en kvindelig cgi-brystvorte i ny og næ). Alle Navi'er har perfekte symmetriske ansigter, og således ikke en eneste naturlig uregelmæssighed. Det er klassiske CGI problemer, som gør, at jeg aldrig glemmer, at der er tale om CGI.Som det fremgår, er jeg ikke videre begejstret. Filmen fangede mig simpelthen ikke, og jeg følte absolut ingenting for de blå, eller for deres venner. De bliver mejet ned, og jeg tænkte bare, at så slap man da for at høre på deres brok og hysteri. Jeg kaster skylden over på den mangelfulde dialog, og på den tynde handling, der udvikler sig så hurtigt, at jeg ikke kan nå at tro på den og leve mig ind i den. Det er som at se Ringenes Herre - alle tre film - i tredobbelt hastighed, så man kan få spilletiden ned på 2½ time.Det skal siges, at jeg så filmen i 3D, og at det ødelagde noget af oplevelsen for mig. Jeg fik hovedpine af at have brillerne på, og gik ud af biografen som en bitter mand. Filmen må få en chance til i 2D, men jeg tvivler på at historien bliver bedre af den grund.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Avatar - 2nd opinion


Produktionsår: 2009
Instruktion: James Cameron
Manuskript:
Komponist: James Horner
Fotograf: Mauro Fiore
Skuespillere: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi, Joel Moore, CCH Pounder, Wes Studi, Laz Alonso.
Spilletid: 162 min | 171 min (special edition) | 178 min (extended cut)
Filmstudie: Twentieth Century Fox Film Corporation

Detaljeret info om Avatar - 2nd opinion på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Avatar - 2nd opinion'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019