filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Arrival (2016)

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Arrival (2016), Denis Villeneuve, film, plakat, poster, artwork

© 21 Laps Entertainment

Af 2. dec. 2016

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Arrival (2016)Arrival (2016) on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Arrival (2016) Trailer

Anderledes og poetisk sci fi-film underholder med solidt manuskript og smukke billeder.

Der findes jo en myriade af science fiction-film, hvor skurken er invaderende rumvæsener. Film der handler om jordens kamp mod en overmagt og for jordens overlevelse. Disse film kan være gode, men der er bestemt flere stinkere imellem end der er hits, og effektjageriet de senere år har gjort, at både historie, plot og underholdningsværdi forsvinder til fordel for ønsket om at ramme et yngre og mere købestærkt publikum.

Arrival vil noget helt andet og den er sin helt egen på en på en gang poetisk og dybt spændende vis.

Arrival handler om 12 rumskibe, der lander forskellige steder på jorden til forbløffelse, angst og undren hos verdens befolkning. Straks begynder de enkelte nationer, Kina, USA, Rusland m.fl. at undersøge deres eget moderskib og forsøge kontakt til rumvæsnerne for at afklare, hvad formålet med besøget er. Det resulterer ikke overraskende i konfrontationer og ønsker om angreb, magtdemonstrationer, militær knowhow og materiel i stor stil, og midt i dette rod finder man en amerikansk videnskabsmand og en kvindelig sprogekspert, der kaldes ind af det amerikanske militær for at knække koden og kommunikere med rumvæsnerne.

... Arrivals plot er virkelig interessant og der er twists undervejs, der håndteres så subtilt, at man fristes til at sige, at det ikke er set før. I hvert fald ser man det ikke komme, før det sker.
Filmens manuskript bærer præg af, at man ikke er gået efter laveste fællesnævner, men tværtimod har forsøgt at vise en nuanceret portrættering af situationen, med alle menneskehedens fejl, mangler og styrker i skøn forening.

Filmen er grundlæggende spændende og der er gode skuespilspræstationer hele vejen rundt. Dog er det som sagt filmens plot og manuskript, der er filmens helt store styrke.

Manuskriptet håndteres flot af filmens instruktør Denis Villeneuve, der på poetisk og filmisk æstetisk vis formår at skabe en film, der går op i en højere enhed og som er et smukt bidrag til genren, uden at forfalde til billige specialeffects eller ligegyldige kampe og eksplosioner.

Arrival handler ligeså meget om menneskeheden, trangen til at forsvare sig, ønsket om at samarbejde og troen på en bedre fremtid, hvor verden samarbejder i stedet for modarbejder.

Det er en smuk film, og den fortjener stor ros for sit udtryk, sit billedsprog og ikke mindst dens mod i at ville mere end bare underholde – vi skal også tænke, og det er skønt!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Arrival (2016)


Produktionsår: 2016
Instruktion: Denis Villeneuve
Manuskript:
Komponist: Jóhann Jóhannsson
Fotograf: Bradford Young
Skuespillere: Amy Adams, Jeremy Renner, Michael Stuhlbarg, Forest Whitaker, Sangita Patel, Tzi Ma, Abigail Pniowsky, Mark OBrien, Ruth Chiang, Jadyn Malone, Anana Rydvald, Nathaly Thibault, Julia Scarlett Dan, Leisa Reid, Russell Yuen.
Spilletid: 116 min
Filmstudie: 21 Laps Entertainment

Detaljeret info om Arrival (2016) på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Arrival (2016)'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019