filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Aquaman

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork

© DC Comics

Af 15. dec. 2018

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til AquamanAquaman on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Aquaman Trailer

Strandvasker. Dødssejler. Sært barn har mange navne.

Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans foryngede skikkelser er svære at tage seriøst, når nu deres ansigter ser så ufatteligt kunstige ud. Dårlig CGI og kollagen i læberne er ikke opskriften på en troværdig, stormfuld forelskelse.

Aquaman springer herefter til filmens første store actionsekvens, der viser Aquaman i aktion i tiden efter Justice League-filmen, hvor han var med til at nedkæmpe Steppenwolf.

Og jo, han er sej, det ved vi jo, men han er også stadigvæk upoleret, så en moralsk forkert beslutning, mod lederen af de ubådspirater han netop har nedkæmpet, forfølger ham i form af lederens søn, der sværger hævn.

Sønnen fungerer som bindeled mellem menneskene på landjorden og Aquamans Atlantis-bror, Orm, der planlægger at angribe menneskene fra havets bund med den egentlig ret gode begrundelse, at vi har svinet havene til og startet den globale opvarmning.

Og det er i og for sig en fin præmis for filmen, men den overkompliceres i en sådan grad, at intet fungerer.

Aquaman begiver sig på en rejse for at finde en magisk trefork, der kan give ham styrken til at bekæmpe Orm og blive den nye konge af Atlantis. Med sig har han en prinsesse, der er flygtet fra Orm, som hun er tvunget til at gifte sig med.

Med Orms håndlangere i hælene må de kæmpe sig gennem ørkener og kontinenter mens forelskelsen blomstrer på et niveau som selv de 7-årige kan forstå.

... Det er kikset og pinligt umorsomt, når de to fjoller rundt alt imens deres formidable styrke svinger i kvalitet efter historiens forgodtbefindende.
Det ene øjeblik kan de stoppe tsunamier med deres hænder, det næste har de svært ved at udvinde en smule vand fra en druknet mand. Aquaman har styrken til at skubbe en atomubåd op gennem vandmasserne fra havets dybder og skal alligevel anstrenge sig for at kæmpe mod fesne håndlangere eller løfte lidt nedvæltede murbrokker. Inkonsekvent og irriterende.

Det virker måske som om, jeg flueknepper filmen, og det gør jeg også, men det er konsekvensen af en film der overhovedet ikke engagerer. Den er super flot lavet og især Atlantis er imponerende, men Hollywood, vi vil hellere have en god historie.

Den anes lidt i en scene, hvor Aquaman møder det imponerende havmonster, Karathen (Kraken?), med stemme af Julie Andrews. En scene der i opbygning og stemning låner gevaldigt fra Den uendelige historie, og hvor jeg i et kort øjeblik blev fanget af filmens historie, som med fokus på stemning og uhygge med ét blev meget mere interessant end de resterende 95% bulder og brag, hvor musikken i øvrigt hele tiden lader til at ville noget andet end at understøtte det vi ser på lærredet.

Nu hjælper det naturligvis heller ikke, at skuespillet er ret svingende flere steder. Jason Momoa er altså ikke det store talent på den front. Han har udstrålingen og fysikken, men især når der skal leveres morsomme replikker falder han helt til jorden.

Så alt i alt endnu en kikser fra DC Comics.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Aquaman


Produktionsår: 2018
Instruktion: James Wan
Skuespillere: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe, Nicole Kidman.
Spilletid: 143 min.
Filmstudie: DC Comics

Detaljeret info om Aquaman på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Aquaman'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Booksmart
Booksmart, Olivia Wilde, film, plakat, poster, artwork
Der er langt mellem snapsene, når Hollywood spytter ungdomskomedier ud. Ofte ender det med plat fald på halen komik, dårlige ro ...
Læs anmeldelsen
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (2 film)

2019