filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Ant-Man

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Ant-Man, Peyton Reed, film, plakat, poster, artwork

© Marvel Studios

Af 24. jul. 2015

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Ant-ManAnt-Man on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Ant-Man Trailer

Underligt underholdende film om mærkelig superhelt, der dog falder flot i tråd med Marvels efterhånden fantastiske og omfattende filmunivers.

Marvel kan åbenbart blive ved, for de har endnu ikke lavet en decideret stinker endnu, og der efterhånden op mod 15 film om superheltene, der kæmper for en bedre verden.

Da jeg hørte om Ant-Man tænkte jeg, det må være en joke. Kendte godt helten fra tegneserierne, men alligevel… Hvordan skulle det kunne være en helt, der kan matche personager som tordenguden Thor, det genmodificerede menneske Captain America eller den ikoniske tech-hero Iron Man?

Men det kan han!

... Filmen er formularisk – vi har set det hele før, især fordi origin-delen som vanligt fylder de første 2/3 af filmen. Men den er stærk underholdende, dejligt selvironisk og faktisk perfekt castet med stjerner som Evangeline Lilly og Michael Douglas i bærende biroller.
Filmen er ret intens fra start af, og den virker troværdig i sin opbyning af ant(i)-helten (pun intended!) Ant-Man, der med sin specielle dragt kan skrumpe og vokse som han vil, samtidig med han allierer sig med diverse myrer af forskellig art til løsning af sine opgaver.

Det lyder lidt dumt, men det er faktisk en ok præmis, filmen har. Den tager pis på sig selv og sit univers engang imellem, hvilket er befriende, og den er faktisk ret sjov. Paul Rudd gør det fremragende som Ant-Man, og hans komiske talent bruges fint uden nogensinde at blive fald-på-halen komik.

Der er tryk på fra start til slut og filmens spilletid er faktisk relativt tilpas. Der er ikke rigtig nogen overflødige scener, og filmen må siges at være ret helstøbt.

Den er dog, som nævnt, formularisk, og noget tyder altså på, at Marvel kan blive ved, men at de har lidt svært ved at forny sig, hvilket jo er en skam. Men med nye kræfter på vej i form af Fantastic Four i et remake, hvor Marvel – i modsætning til de to tidligere film om disse helte, der ikke virkede – kan det være, at det nye blod formår at sparke filmene op fra de efterhånden vanlige 4 stjerner til 5-6 stjerner.

Vi har set det hele før, plottet er særdeles velkendt med velkendte personager, og overraskelser er der få af. Til gengæld er det solid popcornunderholdning, der virker fra start til slut, og det gode håndværk gør, at man faktisk glæder sig til den nye Captain America film, hvor Ant-Man også er med.

Marvel-Universet har en ny stor/lille helt, lad os se, hvad der sker i fremtidenDin vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Ant-Man


Produktionsår: 2015
Instruktion: Peyton Reed
Manuskript:
Komponist: Christophe Beck
Fotograf: Russell Carpenter
Skuespillere: Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, Corey Stoll, Bobby Cannavale, Anthony Mackie, Judy Greer, Abby Ryder Fortson, Michael Peña, David Dastmalchian, T.I., Hayley Atwell, Wood Harris, John Slattery, Martin Donovan.
Spilletid: 117 min
Filmstudie: Marvel Studios

Detaljeret info om Ant-Man på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Ant-Man'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018