filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Animal Kingdom

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Animal Kingdom, David Michôd, film, plakat, poster, artwork

© Porchlight Films

Af 4. mar. 2011

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Animal KingdomAnimal Kingdom on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Animal Kingdom Trailer

Rå og intens skildring af en kriminel familie.

'Animal Kingdom' lægger hårdt ud og giver ikke slip på sit publikum, før den er færdig. En rå og intens oplevelse der bliver siddende i kroppen længe efter den sidste rulletekst.Baseret løseligt på det kriminelle miljø i 1980'ernes Melbourne giver 'Animal Kingdom' et skræmmende indblik i livet for en dybt kriminel familie, som kæmper indbyrdes og mod det lokale politi.Historien kredser om den 17-årige Joshua, som i filmens første minutter ufrivilligt sættes i en situation, der tvinger ham til at flytte hen til sin mormor og hendes fire kriminelle sønner. Her introduceres han for familiens tvivlsomme virke, som diskret styres af mormor og matriark Janine Cody. Hun spilles med en blanding af klassisk mormor-varme og iskoldt, beregnende overblik af Jacki Weaver, der meget velfortjent var nomineret til en Oscar for sin præstation.Det der fungerer bedst i 'Animal Kingdom' er den nøgterne fortællestil. Blottet for unødigt drama og påklistrede actionscener fokuserer filmen på sine hovedpersoner, der får lov til at udvikle sig og vise flere sider af sig selv. Det gør dem til ægte og identificerbare mennesker fremfor stereotype gangstere, der kommer med kække bemærkninger ved enhver given lejlighed.

...Når det er sagt, kan filmen ikke se sig helt fri for en uligevægtet, sort/hvid fremstilling af de kræfter som kæmper på begge sider af loven.
Det er skildringen af de kriminelle hovedpersoner, der er mest vellykket. De er slet og ret kriminelle, men alligevel så tilpas nuancerede, at de ikke opfattes som ensidigt onde. Det er med til at understrege pointen med filmens titel, der naturligvis hentyder til dyreriget, hvor ens handlinger afspejler ønsket om at overleve og ikke så meget andet.Politi og jurister er noget mere to-dimensionale. Juristerne lukrerer på forbrydernes forretninger mens politiet skider højt og flot på magtens tredeling. Jeg kan ikke udtale mig om tilstandene vitterlig var så slemme i Melbourne i 1980'erne, men i min optik skærer det i øjnene, at ordensmagten fremstilles som en flok skydeglade, korrupte Harry Callahan-typer uden moralske skrubler.Eneste afstikker er Guy Pearce, der i filmen spiller den snusfornuftige betjent Leckie, som er i stand til at se tingene i et større perspektiv, og som har et oprigtigt ønske om at redde Joshua ud af klørene på den usympatiske familie.Ser man bort fra dens få, men ikke uvæsentlige minusser er 'Animal Kingdom' en vanvittig intens og på mange måder realistisk skildring af en familie på den forkerte side af loven. Den byder på optil flere intense scener, der alene bygger på dialog, og man sidder gennem hele filmen med en knugende fornemmelse i maven.En imponerende debut fra David Michôd der både har skrevet og instrueret filmen.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Animal Kingdom


Produktionsår: 2010
Instruktion: David Michôd
Manuskript:
Komponist: Antony Partos
Fotograf: Adam Arkapaw
Skuespillere: James Frecheville, Joel Edgerton, Bryce Lindemann, Guy Pearce, Paul Smits, Jacki Weaver, Luke Ford, Sullivan Stapleton, Mirrah Foulkes, Anthony Hayes, Michael Vice, Justin Rosniak, Chris Weir, Laura Wheelwright, Sarah Nguyen.
Spilletid: 113 min
Filmstudie: Porchlight Films

Detaljeret info om Animal Kingdom på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Animal Kingdom'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019