filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

An Education

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

An Education, Lone Scherfig, film, plakat, poster, artwork

© BBC Films

Af 29. apr. 2010

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til An EducationAn Education on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer An Education Trailer

Tidsbilledet af 1960'erne er upåklageligt i denne bagatel fra Lone Scherfig.

'An Education' handler om 16-årige Jenny. En begavet og livsglad teenager i de tidlige 60'eres England, hvis højeste ønske i livet er at komme ind på Oxford-universitetet, hvor hun vil læse engelsk. Til dagligt bliver hun pacet af sin far til at udmærke sig i latin, mens hun som hobby spiller på cello.


Da hun en regnfuld dag er på vej hjem fra cello-undervisning, møder hun playboyen David, hvis charme, selvtillid og lækre bil fanger Jennys interesse. Hans sværmeri er ganske enkelt i en helt anden klasse end hendes jævnaldrende bejleres akavede og usikre tilnærmelser. Jenny forføres af Davids appetit på livets sjovere sider, og de to indleder et forhold på trods af, at David er dobbelt så gammel som hende.

...
I rollen som Jenny frydes man over den vanvittigt charmerende og yderst velspillende Carey Mulligan - der med rette var nomineret til en Oscar i 2010. Hun udstråler på en gang det vid, som den unge Jenny har bygget op ved hjælp af bøger, og den naivitet hun har i forhold til det virkelige liv.
Ligeledes er Alfred Molina i rollen som Jennys far fremragende i sin fortolkning af den stringente og patetiske fader, der udlever sine fortabte drømme gennem datteren, og som på lige fod med Jenny forføres af den veltalende David. David spilles af Peter Sarsgaard, og det gør han med en tilpas blanding af charme og sleskhed.I mindre roller lyser Rosamund Pike op som den ikke videre intelligente kæreste til Davids ven, mens Jennys lærerinde Miss Stubbs spilles med stor følsomhed af Olivia Williams. 'An Education' er i det hele taget overlæsset med gode skuespillerpræstationer, ligesom instruktør Lone Scherfig styrer løjerne med sikker hånd.Når det så er sagt, har jeg svært ved at retfærdiggøre 'An Education's nominering til en Oscar for bedste udenlandske film i 2009. Bevares, det er da en sød lille film, men den bringer intet nyt med sig og er i mine øjne en filmisk bagatel. Den genskaber 1960'ernes London og Paris ganske fint, og flere scener er tæt ved magiske, som da Jenny for første gang er på Jazz-klub og på en gang nyder det hun ser og hører uden at miste sin skarphed overfor David. Som helhed mangler filmen dog lige det der sidste udefinerbare, som adskiller klassikere fra søndagshyggefilm.'An Education' er en feel-good-film med alt, hvad det indebærer af godt og ondt. Den er hamrende forudsigelig, hvilket er ok, da det er meningen, at den voksne tilskuer skal vide bedre end vores 16-årige hovedperson. Desværre fører den unge piges timer i livets skole ikke noget med sig, og det undrer mig meget, at forfatter Nick Hornby skulle have skrevet en så tam og elitær slutning, som filmen byder på. Filmen formår simpelthen ikke at bruge Jennys livslektie fornuftigt, men ender noget forhastet med at konkludere dette og hint i en temmelig påklistret voice-over.'An Education' starter fint, men ender som et flygtigt bekendtskab, der får tiden til at gå for en stund, og som hurtigt er glemt.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

An Education


Produktionsår: 2009
Instruktion: Lone Scherfig
Manuskript:
Komponist: Paul Englishby
Fotograf: John de Borman
Skuespillere: Carey Mulligan, Olivia Williams, Alfred Molina, Cara Seymour, William Melling, Connor Catchpole, Matthew Beard, Peter Sarsgaard, Amanda Fairbank-Hynes, Ellie Kendrick.
Spilletid: 100 min
Filmstudie: BBC Films

Detaljeret info om An Education på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'An Education'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019