filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Alice in Wonderland

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Alice in Wonderland, Tim Burton, Alice i eventyrland, film, plakat, poster, artwork

© Walt Disney Pictures

Af 16. feb. 2011

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Alice in Wonderland - Alice i eventyrlandAlice in Wonderland on IMDb

6 kommentarer | Info om filmen | Trailer Alice in Wonderland Trailer

Ligegyldig genfortælling af klassisk historie.

Jeg havde egenlig ikke de store forventninger til 'Alice in Wonderland', da jeg satte mig for at se den. Selvom jeg er en stor Tim Burton fan, havde jeg fået et dårligt indtryk af filmen fra de første trailers.Filmen er et remix - eller en 2'er om man vil - til det traditionelle eventyr, som vi kender. Det kan jeg rigtigt godt lide, da det giver mulighed for nogle fede twists - og et originalt islæt. Tim Burton tager historien om Alice 13 år frem i tiden, og laver en ny historie om Wonderland, eller Underland som stedet hedder i Tim Burtons version. Så slipper Burton også for at håndtere pædofili-temaet, og det er sikkert meget godt, når det nu er en Disney film.Skuespillet er som sådan okay, hvis man ser bort fra den halvhjertede rammefortælling, som i mine øjne kun trækker oplevelsen ned. Filmen er visuelt flot, og man kan mærke, der ligger et solidt håndværk bag. Desværre kan jeg ikke fornemme Burton noget sted i filmen. Jeg kan heller ikke fornemme Charles Lutwidge Dodgsons litterære nonsens noget sted i fortællingen, da det faktisk er en ret typisk, ligegyldig og uinspireret historie, som man følger slavisk.

...Filmen har ikke noget på hjerte, og tematikken omkring Alice er misforstået.
Burton blander alt muligt sammen fra både 'Alice's Adventures in Wonderland' og 'Through the Looking Glass', som så mange andre før ham. Det er vel heller ikke noget problem, hvis filmen så bare havde haft samme stil som de originale historier, eller i det mindste sin helt egen. Desværre kunne det ligeså godt havde været 'Chronicles of Narnia 2,5' jeg sad og så på, da det faktisk er samme type historie, og samme tematik. En udviklingshistorie hvor en udefrakommende skal redde en anden verden, hvor det gode og det onde er klart opdelt. Jeg syntes faktisk jeg har set den historie så mange gange, at jeg ikke rigtig gider den mere. I øvrigt topper de galskaben af med at fortælle en rammehistorie omkring kvindefrigørelse, og et generelt radikalt opgør med den konservative verden, som er endnu mere slidt og trættende end hovedhistorien.Jeg ved ikke, hvad de har tænkt på, da de lavede denne film, men de har reduceret en fantastisk historie til en ligegyldighed, som kun kan hive sig op på 3 stjerner fordi den trods alt er mildt underholdende, flot lavet, delvist godt spillet og sikkert ganske fin til mellemstore børn. Jeg synes det er synd, fordi udgangspunktet er godt, med kreative mennesker, et stort budget, dygtige skuespillere og en god grundfortælling. Burton har vist ikke gjort det så dårligt siden hans 'Planet of the Apes'-remake.Jeg er ikke sur, jeg er skuffet.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Alice in Wonderland


Produktionsår: 2010
Alternativ titel: Alice i eventyrland
Instruktion: Tim Burton
Manuskript:
Komponist: Danny Elfman
Fotograf: Dariusz Wolski
Skuespillere: Johnny Depp, Mia Wasikowska, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Crispin Glover, Matt Lucas, Michael Sheen, Stephen Fry, Alan Rickman, Barbara Windsor, Paul Whitehouse, Timothy Spall, Marton Csokas, Tim Pigott-Smith, John Surman.
Spilletid: 108 min
Filmstudie: Walt Disney Pictures

Detaljeret info om Alice in Wonderland på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Alice in Wonderland'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019