filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Adventureland

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Adventureland, Greg Mottola, film, plakat, poster, artwork

© Sidney Kimmel Entertainment

Af 4. apr. 2010

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til AdventurelandAdventureland on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Adventureland Trailer

1980'erne gengives ægte og troværdigt uden at parodiere.

Greg Mottola kom på filmlandkortet med 'Superbad' fra 2007, hvor han leverede en varm og vedkommende teenagefilm med masser af morsomme indfald, men desværre også en række alt for overdrevne og platte episoder som amerikanske ungdomsfilm ofte lider under. 'Adventureland' styrer fri af disse og er en langt mere afdæmpet, men ikke mindre morsom film baseret på Mottolas egne oplevelser.I 'Adventureland' følger vi en gruppe college kids, der arbejder i den kiksede forlystelsespark Adventureland, hvor de fordriver tiden med at ryge pot og høre dårlige 80'er hits (bl.a. Falcos 'Rock me Amadeus' - så er du advaret!). Året er 1987.Nyankommet er den alvorlige teenager James (Jesse Eisenberg), som egentlig burde være på vej til Europa for at holde sommerferie med sin bedste ven, men som er tvunget til at tage et sommerferiejob, da hans alkoholiske far er kommet i unåde på sit arbejde og derfor må gå ned i løn. I parken møder han en række jævnaldrende, som han hurtigt falder i hak med, hvilket nok især skyldes, at han forsyner dem med marihuana. James forelsker sig i den uligevægtige Em (Kristin Stewart fra 'Twilight'), der kun arbejder i parken for at undgå sin far og ulidelige stedmoder. Hvad James ikke ved er, at Em har en affære med parkens wanna-be musiker og handyman (Ryan Reynolds), der vist nok er gift. Det afholder dog ikke Em fra at vise en begyndende interesse for James.

...
'Adventureland' indeholder masser af grov humor, bræk, druk og stenede teenagere. Ingredienser som er kutyme i amerikanske ungdomsfilm, og vel egentlig også i de flestes ungdom.
Det får dog aldrig lov til at tage fokus fra filmens hovedtema, som er umodne teenagere overlæsset med ambivalente følelser de ikke ved, hvad de skal stille op med, og som får dem til at handle irrationelt og ja, umodent. En svær balancegang som lykkes langt bedre end førnævnte 'Superbad', der ikke troede på sit eget materiale og derfor tyede til unødige ekstravagante optrin for at fange sit publikum.Ganske vist foregår 'Adventureland' i 80'erne, men ud over brugen af hits fra dette årti, er der intet ved filmen, som begrænser sig til denne periode. Tematikken er tværtimod tidsløs og fik i den grad denne anmelder til at trække på smilebåndet og krumme tæer over flere genkendelige episoder fra min egen teenagetid.'Adventureland' er en lille film, der næppe vil trække et lige så stort publikum som 'Superbad', men den fungerer ikke desto mindre langt bedre på flere planer, og er en sjov lille tidsrejse tilbage til den gang verden endnu ikke var gået af lave...Fremhæves skal Bill Hader og Kristen Wiig, der spiller forlystelsesparkens opsynsmænd og ejere. De stjæler hver eneste scene de er med i og udviser stort komisk talent.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Adventureland


Produktionsår: 2009
Instruktion: Greg Mottola
Manuskript:
Komponist: Yo La Tengo
Fotograf: Terry Stacey
Skuespillere: Jesse Eisenberg, Kelsey Ford, Michael Zegen, Ryan McFarland, Jack Gilpin, Margarita Levieva, Wendie Malick, Matt Bush, Todd Cioppa, Stephen Mast.
Spilletid: 107 min
Filmstudie: Sidney Kimmel Entertainment

Detaljeret info om Adventureland på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Adventureland'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019