filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Abraham Lincoln: Vampire Hunter, Timur Bekmambetov, film, plakat, poster, artwork

© Abraham Productions

Af 13. aug. 2012

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Abraham Lincoln: Vampire HunterAbraham Lincoln: Vampire Hunter on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Abraham Lincoln: Vampire Hunter Trailer

Masser af coolness, bulder og brag, men begrænset "awesomeness".

Nogle filmtitler er simpelthen så dumme, at de bliver ret cool ("Snakes on a Plane"!). Nogle film er faktisk så kitchede og "tongue-in-cheek", at de faktisk er underholdende, trods stor dumhed ("Piranha 3D"). Og nogle film har både titel og indhold, der er både dumt og kitchet, så det burde virke.Abraham Lincoln – Vampire Hunter er en af den slags film.Med DEN titel og plottet, der basalt set handler om USA's første præsident, der i sine unge år og mens han var præsident, var en Lysets Kriger i kamp mod fæle vampyrer i skikkelse af de sydstatsfolk, der kæmpede for at løsrive fra sig fra USA's favn, er bare LIGE i øjet i forhold til at være ret awesome.Der er masser af bulder og brag i Timur Bekmambetovs film (det er ham, der har lavet verdens mest forvirrende vampyrtrilogi på russisk!). Han formår om nogen at lave larmende actionscener, hvor cool moves, effekter og lyde fungerer effektivt. Filmen er fyldt med masser af cool scener, hvor bl.a. Lincolns foretrukne våben, en økse med indbygget pistol (!!!) er ret så cool og på min liste over sager, jeg må ønske mig til jul.Filmen er ligeledes underholdende, om end historien er lidt rodet og lidt for meget til tider. Den er baseret på et grafisk oplæg, og instruktøren formår at skabe billeder og scener, der minder om en tegneserie, ligesom lys og farver bruges effektivt.

...Filmen ER cool, plottet er også ganske sjovt udtænkt og generelt er der tale om et godt forsøg. MEN!

Filmen bliver aldrig RIGTIG awesome – ligesom "300", der også var baseret på et grafisk oplæg og som indeholdte både en dum historie, over-the-top effekter. Abraham Lincoln – Vampire Hunter er aldrig på mere end 85%, og den formår aldrig rigtigt at hive tilskueren med op til det, den helt sikkert har forsøgt, nemlig at være en kultklassiker in-spe, en film, man kan se igen og igen og grine og frydes over, ved hvert øksestød og ved hver duel!Om det er instruktørens skyld, det kunne det sagtens være, da han efter min opfattelse ikke har så godt styr på tøjlerne i sine film, eller om det bare et fordi, filmens præmis er lidt for dumt, ved jeg ikke, men jeg er af den opfattelse, at filmen kunne være blevet en guilty pleasure og en kult-klassiker, hvis man havde ladet den være mere "tongue-in-cheek" og hvis den ikke havde taget sig selv SÅ alvorligt.For helvede, det ER skide dumt med det plot, men for SATAN, der er sgu da underholdende at se Lincoln i sin karakteristiske tophat med øksen svingende i hånden, mens han udraderer de onde sydstatsvampyrer i kamp for "Frihed, lighed og broderskab" og alt det andet pjat, USA er så glad for at henvise til i deres uafhængighedserklæring.Men den tager sig selv for alvorligt, dens humor er begrænset og filmens persongalleri udnyttes slet ikke tilstrækkeligt til, at man som tilskuer engageres ordentligt.Jeg ender på 3 stjerner, ikke mindst fordi jeg blev lidt skuffet.Men det er ikke nogen dårlig film, men det er heller ikke en god film, det er bare ”run-of-the-mill” popcorn underholdning, der er let indtaget men også hurtigt fordøjet og endnu hurtigere glemt!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Abraham Lincoln: Vampire Hunter


Produktionsår: 2012
Instruktion: Timur Bekmambetov
Manuskript:
Komponist: Henry Jackman
Fotograf: Caleb Deschanel
Skuespillere: Benjamin Walker, Dominic Cooper, Anthony Mackie, Mary Elizabeth Winstead, Rufus Sewell, Marton Csokas, Jimmi Simpson, Joseph Mawle, Robin McLeavy, Erin Wasson, John Rothman, Cameron M. Brown, Frank Brennan, Lux Haney-Jardine, Curtis Harris.
Spilletid: 105 min
Filmstudie: Abraham Productions

Detaljeret info om Abraham Lincoln: Vampire Hunter på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Abraham Lincoln: Vampire Hunter'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019