filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

About Time

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

About Time, Richard Curtis, film, plakat, poster, artwork

© Translux

Af 12. okt. 2013

Karakter 6 ud af 6 stjerner (Fremragende) til About TimeAbout Time on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer About Time Trailer

Utrolig hjertevarm, humoristisk og poetisk portræt af forelskelsen i den eneste ene - og alt det, der følger med.

Gabriel og jeg stod i køen til billetlugen, da den unge kønne pige så på os og bad om det telefonnummer, vi havde bestilt under. Da det på hendes skærm viste sig, at den film, vi skulle se, var "About Time", kiggede hun på os med lige dele undren og forvirring og sagde, "det er jo en pigefilm". Da hun så vores ansigtsudtryk der udtrykte det tab af mandighed, hendes bemærkning, havde affødt, tilføjede hun "det er da dejilgt, I gider se sådan en film!".Nuvel, billetterne blev indløst og vi så "sådan en film!".Og hvilken film!Manden bag kæmpesuccesser som "Notting Hill", "Fire bryllupper og en begravelse" og "Love Actually", Richard Curtis, har lavet intet mindre end en lille poetisk perle."About Time" handler om en ung mand, der søger sin store kærlighed og finder den. Det er simpelt, men filmen har et lille twist i og med, at den unge mand, og faktisk alle mænd i hans familie, kan rejse tilbage i tiden og gentage ting, de har oplevet, så at sige retake scener fra deres liv med større og bedre resultater.Det lyder underligt, men filmen formår at gøre netop denne del særdeles underholdende og charmerende, og føles slet ikke som en science fiction-film, men derimod bare kløgtig.Historien er særdeles rørende undervejs, den er sjov og den er vedkommende på en måde, man sjældent ser. Den er feel good med fine pointer - pointer der bestemt er værd at tage med sig bagefter. Den handler om at leve i nuet, at elske sit liv, også og måske især de kedelige dele, at sætte pris på sit liv dag for dag. Den handler om at tage alt ind, at huske glasset altid er halvt fyldt og at lykken er der, hvor man søger den og holder fast i den.

... Rachel McAdams er som vanlig fantastisk sød at se på, hun er så tilpas charmerende og dejlig, at man slet ikke har problemer i at tro på, at det er netop hende, vores unge tidsrejsende ven forelsker sig hovedkulds i resten af livet.
Forholdet og kemien mellem de to hovedpersoner er fremragende. Det er et levende og naturligt portræt af et kærlighedsforhold, der vokser, bliver større, stærkere og smukkere for hver dag.De får børn, oplever modgang og vanskeligheder, men består, fordi de har hinanden og deres ualmindelige almindelige tilværelse sammen.Curtis' manuskript er på en gang rørende og charmerende, og birollerne er dejlige hjertevarme portrætter af personer, man straks føler et tilknytningsforhold til. Især den altid suveræne Bill Nighy er fremragende som den tidsrejsende far til vores hovedperson. En faderfigur alle fædre bør aspirere efter at blive som. Forholdet mellem netop Nighys far og den unge hovedperson er faktisk filmens smukkeste omdrejningspunkt, og netop denne relation udfoldes smukt undervejs i Curtis' manuskript.Jeg har købt soundtracket, der er fyldt med folk-agtige sange og ballader, der understøtter filmens humor og skævhed flot.Det bliver aldrig melodramatisk, historien forfalder ikke til billig drama og er hele vejen igennem troværdig og realistisk.Jeg må sige, jeg elsker denne film, har allerede set den to gange, og det er en film, jeg sagtens kan se igen og igen. Der er ganske lidt at udsætte på filmen som håndværk og som historie er den fantastisk smuk og poetisk.Se den med din bedste ven, din kæreste eller kone og nyd, at den får dig til at føle dig glad indeni og - og dettte er faktisk den største bedrift - til at sætte pris på alt det, du har, også de kedelige sider af dit liv, for når alt kommer til alt søger vi jo alle bare at nå et punkt, hvor vi indser og hviler i, at vores liv er stabilt og genkendeligt, til tider på grænsen til kedeligt, men også dejligt, smukt og livsbekræftende.Dette er om noget "About Times" budskab, og det gik rent ind hos mig!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

About Time


Produktionsår: 2013
Instruktion: Richard Curtis
Manuskript:
Komponist: Nick Laird-Clowes
Fotograf: John Guleserian
Skuespillere: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy, Lydia Wilson, Lindsay Duncan, Richard Cordery, Joshua McGuire, Tom Hollander, Margot Robbie, Will Merrick, Vanessa Kirby, Tom Hughes, Clemmie Dugdale, Harry Hadden-Paton, Mitchell Mullen.
Spilletid: 123 min
Filmstudie: Translux

Detaljeret info om About Time på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'About Time'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Booksmart
Booksmart, Olivia Wilde, film, plakat, poster, artwork
Der er langt mellem snapsene, når Hollywood spytter ungdomskomedier ud. Ofte ender det med plat fald på halen komik, dårlige ro ...
Læs anmeldelsen
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (2 film)

2019