filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

A Serious Man

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

A Serious Man, Ethan Coen, Joel Coen, film, plakat, poster, artwork

© Focus Features

Af 9. okt. 2009

Karakter 6 ud af 6 stjerner (Fremragende) til A Serious ManA Serious Man on IMDb

5 kommentarer | Info om filmen | Trailer A Serious Man Trailer

Humoren er underfundig, intelligent og underspillet i endnu et mesterværk fra Coen-brødrene.

Er livet et prædestineret forløb, hvor svarene kan søges hos højere magter, og kan ansvaret derefter fralægges den enkelte?Det er ikke småting, brødrene Coen takler i denne lille perle af en film, hvor folkene bag tidligere store værker som "Fargo", "No Country for Old Men" og ikke mindst den geniale "The Big Lebowski", igen drager os ind i deres helt specielle univers med skæve eksistenser og sjove vinkler, og igen tvinger os til at forlade salen med noget at tænke over!For denne film er ligesom brødrenes tidligere film spækket til bristepunktet med sart og underspillet symbolik, der ikke som i mange, især amerikanske, film bankes i med syvtommersøm, men derimod leveres med lethed og finesse i en sådan grad, at man undervejs er nødt til at tænke over, det man ser!

...
Det er spændende filmunderholdning, og livets store spørgsmål tackles på en underfundig og unik vis, som kun brødrene Coen kan.

Hovedpersonen i filmen har et liv, der bryder sammen, bid for bid mens vi ser på, stille og roligt, og dette til trods for, at han forsøger at være "a serious man", der gør, hvad der kræves af ham.Alligevel står problemerne i kø, og der er ingen hjælp at hente hos de religiøse overhoveder, i dette tilfælde jødiske, idet filmen handler om det jødiske samfund.Vores hovedperson forsøger at få svar på, hvorfor alle disse genvordigheder rammer netop ham, og gang på gang støder han ind i religiøse floskler, flere problemer og især sin egen frustration over livet, som burde køre for ham!For hvorfor sker forfærdelige ting for gode mennesker? Kan man gøre noget ved det? Hvem er skyld i det? Og hvad er livets enkleste læresætning?Svaret er, efter denne anmelders simple opfattelse, at "shit happens", også for gode mennesker.Spørgsmålet er så bare, hvordan man håndterer det, og hvordan man kommer videre!Filmens humor er i top, og aldrig har det været så sjovt at se en mand gå i opløsning (eller en mand dø af et hjertestop!), og selvom dette må siges at være den "mindste" af Coen Brødrenes film i nyere tid, så er den efter denne anmelders opfattelse klart blandt det "største", når det gælder filmkunst!Jeg lover, at du går fra salen med masser at tænke over, og det er den bedste oplevelse, man kan få i en biografsal.Det bliver simpelthen ikke bedre end dette!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

A Serious Man


Produktionsår: 2009
Instruktion: Ethan Coen, Joel Coen
Manuskript:
Komponist: Carter Burwell
Fotograf: Roger Deakins
Skuespillere: Michael Stuhlbarg, Richard Kind, Fred Melamed, Sari Lennick, Aaron Wolff, Jessica McManus, Peter Breitmayer, Brent Braunschweig, David Kang, Benjy Portnoe.
Spilletid: 106 min
Filmstudie: Focus Features

Detaljeret info om A Serious Man på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'A Serious Man'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019