filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

A Quiet Place

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

A Quiet Place, John Krasinski, film, plakat, poster, artwork

© Platinum Dunes

Af 23. apr. 2018

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til A Quiet PlaceA Quiet Place on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer A Quiet Place Trailer

Spændingskurven stiger stødt i original gyser med en varm kernehistorie.

​Der er langt mellem snapsene, men sommetider lykkedes det at lave en gyser, der er både original og uhyggelig.

I A Quiet Place er præmissen, at en familie skal overleve i en verden, der er faldet fra hinanden, og hvor den mindste lyd betyder øjeblikkelig død. En svær disciplin for en 4-årig, der bare vil lege med sin nyfundne rumraket med batterier og lyde.

Vi får ikke noget at vide om, hvad der er sket, men gives små ledetråde hist og her, hvor avisoverskrifter fortæller om et pludseligt angreb af lydoverfølsomme væsner - fra rummet? - der har smag for menneskekød.

Med sparsom dialog og et cast af få personer er A Quiet Place en minimalistisk gyser.

Fokus er på familiedynamikkerne i en verden, hvor intet er som det plejer, og hvor mors og fars frygt for at deres børn skal komme til skade eller dø af hverdagens usynlige farer er erstattet af en reel trussel.

... A Quiet Place er både nervepirrende og hjertevarm. Skræmmende og fortrøstningsfuld.
Kærligheden i den lille familie styrker deres overlevelsesinstinkter og trods søskenderivalisering og manglende tro på forældrenes kærlighed er det netop denne som gør at familien formår at overleve i en brutal verden med daglige farer.

A Quiet Place er en vellykket allegori over de udfordringer man som familie og især som forældre kæmper mod i en ubarmhjertig verden.

Den fungerer som både et menneskeligt drama, men så sandelig også som rendyrket gyser, hvor den ene vellykkede spændingsscene afløser den anden og hvor følelsen af fare gennemsyrer filmen fra start til slut.

En imponerende bedrift fra en debuterende instruktør, hvis eneste fejl er at han ikke helt tror på egne evner og derfor forfalder til et par unødvendige, billige chokeffekter, som filmen sagtens kunne være foruden.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

A Quiet Place


Produktionsår: 2018
Instruktion: John Krasinski
Skuespillere: John Krasinski, Emily Blunt.
Spilletid: 90
Filmstudie: Platinum Dunes

Detaljeret info om A Quiet Place på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'A Quiet Place'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Skyscraper
Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork
"Rock bottom" er det ikke ligefrem, filmen stinker ikke fuldstændigt. Den vil gerne være et mix mellem klassikere som 'The Tower ...
Læs anmeldelsen
Hereditary
Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork
Det er efterhånden kutyme, når nye gyserfilm skal lanceres, at der op til premieren meldes om skrækslagne publikummer, udvandri ...
Læs anmeldelsen
Den skyldige
Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork
Bulder og brag, effekter og overdreven action og ikke mindst enorme svulstige budgetter dominerer biograferne i disse tider, hvor ...
Læs anmeldelsen
Jurassic World: Fallen Kingdom, Jurassic World 2, J.A. Bayona, film, plakat, poster, artwork Solo: A Star Wars Story, Ron Howard, film, plakat, poster, artwork Lucky, John Carroll Lynch, film, plakat, poster, artwork Deadpool 2, David Leitch, film, plakat, poster, artwork Avengers: Infinity War, Anthony Russo, Joe Russo, film, plakat, poster, artwork Lady Bird, Greta Gerwig, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (20 film)

2018