filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

A Cure for Wellness

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

A Cure for Wellness, Gore Verbinski, film, plakat, poster, artwork

© Regency Enterprises

Af 25. feb. 2017

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til A Cure for WellnessA Cure for Wellness on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer A Cure for Wellness Trailer

Skarp samfundskritik gør det ikke alene.

En topchef fra et stort, amerikansk firma opholder sig på et kurhotel i de Schweiziske alper midt under en kæmpe fusion. Han har vendt firmaet ryggen, da han har fundet ny mening med livet. En katastrofe for firmaet der vælger at udnytte en ung, usympatisk ansats netop opdagne fuskerier. Den unge Lockhart skal hente den nyfrelste topchef hjem fra Schweiz.

Hjembringelsen viser sig sværere end forventet og den unge Lockhart bliver langsomt trukket dybere og dybere ind i kurhotellets mystiske forehavender.

A Cure for Wellness er en rendyrket genrefilm. Et gotisk gys der trækker tråde til de mest uhyggelige folkefortællinger, hvor onde baroner og mystiske slotte spøger fra fortiden.

Desværre formår filmen ikke at bygge mysteriet omkring kurstedets skumle planer særligt godt op. Det hele virker ganske vist mærkeligt, og den gennemførte billedside med kæmpemaskinel, groteske apparater og mørke, dystre gange, er både fascinerende og ækel. Det er historien der halter.

... A Cure for Wellness kæmper med for mange usandsynligheder og gentagelser til at det uhyggelige sagn for alvor griber fat i en.
Filmen er som sådan ikke kedelig, men fortællingen matcher ikke den væmmelige og groteske billedside. Historien træder ofte vande og fik ikke gjort det uafrystelige indtryk på mig, som jeg havde håbet på.

Den underliggende samfundskritik rammer derimod plet med sin spidden af det kapitalistiske samfund, hvor vores stræben efter materielle goder får os til ukritisk at søge efter det ægte, meningsfulde liv, når vi i ny og næ sætter foden på bremsen, og hovedkuls kaster os ud i en ny livsforbedrende trend, der giver os en tro på, at vi i hvert fald for en kort stund modarbejder menneskets nedadgående spiral.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

A Cure for Wellness


Produktionsår: 2016
Instruktion: Gore Verbinski
Manuskript:
Komponist: Benjamin Wallfisch
Fotograf: Bojan Bazelli
Skuespillere: Dane DeHaan, Jason Isaacs, Mia Goth, Ivo Nandi, Adrian Schiller, Celia Imrie, Harry Groener, Tomas Norström, Ashok Mandanna, Magnus Krepper, Peter Benedict, Michael Mendl, Maggie Steed, Craig Wroe, David Bishins.
Spilletid: 146 min
Filmstudie: Regency Enterprises

Detaljeret info om A Cure for Wellness på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'A Cure for Wellness'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Den skyldige
Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork
Bulder og brag, effekter og overdreven action og ikke mindst enorme svulstige budgetter dominerer biograferne i disse tider, hvor ...
Læs anmeldelsen
Jurassic World: Fallen Kingdom
Jurassic World: Fallen Kingdom, Jurassic World 2, J.A. Bayona, film, plakat, poster, artwork
Vi er oppe på fem film nu om de fascinerende dinosauere. Fem! Tre park film og nu to (snart tre) world film. Originaliteten i Hol ...
Læs anmeldelsen
Solo: A Star Wars Story
Solo: A Star Wars Story, Ron Howard, film, plakat, poster, artwork
Lad mig slå det fast med det samme, den skepticisme jeg havde, da jeg hørte at Lucas havde solgt rettighederne til Star Wars uni ...
Læs anmeldelsen
Lucky, John Carroll Lynch, film, plakat, poster, artwork Deadpool 2, David Leitch, film, plakat, poster, artwork Avengers: Infinity War, Anthony Russo, Joe Russo, film, plakat, poster, artwork A Quiet Place, John Krasinski, film, plakat, poster, artwork Lady Bird, Greta Gerwig, film, plakat, poster, artwork Ready Player One, Steven Spielberg, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (18 film)

2018