filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

9

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

9, Shane Acker, Nine, film, plakat, poster, artwork

© Focus Features

Af 7. mar. 2011

Karakter 6 ud af 6 stjerner (Fremragende) til 9 - Nine9 on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer 9 Trailer

Et skævt, flot og barskt eventyr med en unik stil.

'9' er en underlig størrelse. Vi bliver smidt ind i historien uden meget at holde os til og så begynder oplevelserne. Jeg havde ingen idé om, hvad der forgik i første halvdel af filmen, men jeg var fanget fra første frame. Den visuelle stil er gennemført, grov og smuk. Og den holder stemningen i hele filmen.Der er tale om en form for alternate historie, en retro sci-fi, med et fantasy hint, og det er en setting vi ikke er vant til. Det er anderledes og skævt, og det virker for mig. Plottet og baggrunden er ret simpel, men bliver introduceret flydende, og fuldender en historie som passer sammen på sin egen specielle måde.Vi følger 9 dukker og deres robotfjender, som er meget skræmmende. Selvom dette er en animationsfilm er den bestemt ikke for de mindste, og filmen er fyldt med action, fare, vold og en fremmedhed, som kan være meget skræmmende. Den er barsk på en smuk måde.

...Filmens temaer er simple, karaktererne er flade og tynde, settingen er forvirrende og bliver ikke videre forklaret. Det kan være et problem for nogle, men det var det ikke for mig.
Jeg syntes netop det er en af filmens styrker, og det skaber en fremmedhed og ikke mindst en enkelthed, som giver os lov til at opleve filmens flotte visuelle stil, og giver os lov til at undre os. Filmen er heller ikke mere end 79 minutter lang, og det glæder mig at se flere gode film i denne længde (jeg tænker med det samme på den fantastiske 'Moon', som dog kom ”helt” op på 97 min).Det er klart en film man kan gense, genopdage og lære mere om. Den er fyldt med rige detaljer, fede konnotationer og smukke visuelle indtryk. Selvom der er en gennemgående fremmedhed, er der også en masse holdepunkter, som bygger filmen sammen med vores egen verden.Min oplevelse kan til dels sammenlignes med den oplevelse jeg havde da jeg så 'Spirited Away' (Chihiro og heksene), og den er i mine øjne på samme niveau.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

9


Produktionsår: 2009
Alternativ titel: Nine
Instruktion: Shane Acker
Manuskript:
Komponist: Deborah Lurie
Skuespillere: Christopher Plummer, Martin Landau, John C. Reilly, Crispin Glover, Jennifer Connelly, Fred Tatasciore, Elijah Wood, Alan Oppenheimer, Tom Kane, Helen Wilson.
Spilletid: 79 min
Filmstudie: Focus Features

Detaljeret info om 9 på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til '9'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019