filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

(500) Days of Summer

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

(500) Days of Summer, Marc Webb, film, plakat, poster, artwork

© Fox Searchlight Pictures

Af 13. sep. 2009

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til (500) Days of Summer(500) Days of Summer on IMDb

6 kommentarer | Info om filmen | Trailer (500) Days of Summer Trailer

Original kærlighedskomedie sprudler af opfindsomhed.

En asynkron fortælling om det at man godt kan være den rette, men ikke nødvendigvis for den man er sammen med.Som filmens titel antyder, udspiller den sig i en periode på 500 dage, hvor vi følger forholdet/venskabet mellem de to hovedpersoner Tom og Summer. Der skiftes frem og tilbage i rækkefølgen af dagene. Dette giver en rigtig god humoristisk effekt, da vi derved ofte får en god forklaring på årsagen til Toms sindstilstand.Både Joseph Gordon-Levitt, teenagestjernen fra 1996 tv-serien ”3rd Rock from the Sun”, og Zooey Deschanel, er virkelig godt castede til hovedrollerne som henholdsvis den følsomme og tænksomme Tom Hansen og den uimodståelige Summer Finn.En af filmens stærke sider er at den ikke på nogen måde forfalder til at være endnu en typisk amerikansk kærlighedshistorie, men derimod en atypisk historie om kærlighedens væsen.Historien udfolder sig let og virtuost, og filmen har en humoristisk distance til de endeløse klichéer fra de hundredvis af amerikanske kærlighedsfilm der, stort set alle, bliver produceret over nogenlunde samme læst.Til gengæld benytter den sig glimrende af sjove idéer. Et eksempel er der, hvor Tom Hansen selv spiller hovedrollen i sort/hvide filmklip, der skal forestille noget fra gamle europæiske filmklassikere, som i dette tilfælde skal symbolisere hans nedtrykte sindstilstand, da forholdet mellem ham og Summer er ved at falde fra hinanden.Der er virkelig mange mindeværdige scener. En af dem der bør fremhæves er den hvor Tom er virkelig høj af berusende kærlighed til Summer. Den udvikler sig til et meget kitschet musicallignende optrin, hvor der selvfølgelig indgår nogle animerede disneylignende blåmejser.Som det fremgår, kunne jeg rigtig godt lide filmen, og har ikke derfor ikke nogen problemer med at give tæt ved topkarakter til de 500 forfriskende og berusende sommerdage.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

(500) Days of Summer


Produktionsår: 2009
Instruktion: Marc Webb
Manuskript:
Komponist: Mychael Danna, Rob Simonsen
Fotograf: Eric Steelberg
Skuespillere: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend, Chloe Moretz, Matthew Gray Gubler, Clark Gregg, Patricia Belcher, Rachel Boston, Minka Kelly, Charles Walker.
Spilletid: 95 min
Filmstudie: Fox Searchlight Pictures

Detaljeret info om (500) Days of Summer på IMDBTilladt for alle

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til '(500) Days of Summer'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019