filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

300: Rise of an Empire

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

300: Rise of an Empire, Noam Murro, film, plakat, poster, artwork

© Warner Bros.

Af 7. mar. 2014

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til 300: Rise of an Empire300: Rise of an Empire on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer 300: Rise of an Empire Trailer

Få genrefilm er lige så succesfulde som 300: Rise of an Empire. Det bliver ikke bedre!

Hvordan kan man nogensinde toppe så overdrevet og pompøs en film som "300" (2007), der da den kom frem - og for så vidt også stadigvæk - slog benene væk under mig med sin overrumplende visuelle stil. Et regulært blodbad orkestreret som en virtuos ballet med muskelsvulmende spartanere oppe imod den imponerende persiske hær. Historien var simpel, men yderst effektiv og sammen med den fantastiske billede- og lydside fungerede den upåklageligt."300: Rise of an Empire" kan ikke udelukkende læne sig op af den visuelle stil, og har derfor klogeligt valgt at udbygge historien om persernes angreb mod demokratiets fødested, Grækenland.Jeg havde fået indtryk af, at filmen ville være en fortsættelse til "300", men faktisk formår den både at være en prequel, en parallelhistorie og en fortsættelse. Og det fungerer virkelig godt. På denne måde får man et indtryk af, hvad der gik forud for slaget i den forrige film, og man lærer om de overvejelser hærføreren Themistokles gør sig inden han vælger at sætte alt ind imod den overrumplende persiske flåde, der er styret af vildkatten Artemisia - intenst og frygtindgydende spillet af Eva Green.

... Historien er stadigvæk simpel, men man får i langt højere grad følelsen af, hvad der står på spil, hvis perserne får overtaget.
Lidt af en parallel til nutiden, hvor der til stadighed sættes spørgsmålstegn ved demokratiets styrker og svagheder. Propaganda eller ej er det noget man som tilskuer kan forholde sig til.Men nu skal jeg vist heller ikke få filmen til at lyde mere intellektuel end den er. "300: Rise of an Empire" er en drengerøvsfilm i yderste potens. Storslået, voldelig og med svulstig dialog, der kun fungerer i netop denne genre.


Kampscenerne er intet mindre en fantastiske. Fra de opfindsomt koreograferede kampe soldaterne imellem til udsynet af de kæmpe slag - som der er flere af i løbet af filmens perfekte spilletid - var jeg neglet til sæddet fra start til slut. Det er spændende at følge med i og blive overrasket over hærførernes taktiske manøvrer, og trods de 2-dimensionale karakterer heppede jeg begejstret på de gæve grækere.Som regulær krigsfilm bliver det ikke meget mere intenst.Wow!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

300: Rise of an Empire


Produktionsår: 2014
Instruktion: Noam Murro
Manuskript:
Komponist: Junkie XL
Fotograf: Simon Duggan
Skuespillere: Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey, Hans Matheson, Callan Mulvey, David Wenham, Rodrigo Santoro, Jack O'Connell, Andrew Tiernan, Igal Naor, Andrew Pleavin, Ben Turner, Ashraf Barhom, Christopher Sciueref, Steven Cree.
Spilletid: 102 min
Filmstudie: Warner Bros.

Detaljeret info om 300: Rise of an Empire på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til '300: Rise of an Empire'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019