filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

2012

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

2012, Roland Emmerich, film, plakat, poster, artwork

© Columbia Pictures

Af 13. sep. 2009

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til 20122012 on IMDb

12 kommentarer | Info om filmen | Trailer 2012 Trailer

Kitch, kult og B-film.

Katastrofefilmmester Irwin Allen der i 1970'erne var enehersker, når det kom til storslåede og succesfulde katastrofefilm, må gnide sig i sine små velnærede hænder over '2012'. Med titler som 'The Towering Inferno' og 'The Poseidon Adventure' skabte han det, der skulle blive fundamentet til Roland Emmerichs 260 millioner dollar dyre hyldest til katastrofilmgenren. Og tak for det.
'2012' er en skamløst underholdende popcorn-film uden hæmninger og dybere mening. Bevares, den er da fyldt med lommefilosofisk snik-snak og symbolik, men det er ligegyldigt i den store sammenhæng. 2012's ambition er at underholde storslået, og det gør den.
Rollebesætningen består af en stor blanding af A- og B-film skuespillere, og de gør det for det meste godt. John Cusack spiller sin hovedrolle med et ironisk glimt i øjet, og navne som Jimi Mistry, Thandie Newton og Chiwetel Ejiofor fylder deres roller ud perfekt. Det kan man derimod ikke sige om flere af filmens "russiske" skuespillerpræstationer, der grænser til det pinlige.

...
Handling og persongalleri kan, som det oftest er tilfældet med denne type Hollywood-film, beskrives på bagsiden af en serviet og fred være med det. Historien behøver ikke at være dybere, end det vi præsenteres for, og de karakterer som Emmerich har valgt at fokusere på, er ganske vist meget tyndt beskrevet, men ikke desto mindre så tilpas sympatiske og identificerbare, at man gider at holde af og med dem.

2012's egentlige hovedrolleindehaver er effekterne. De er overbevisende, skræmmende og fuldt ud tilfredstillende. Og lad os være ærlige; hovedårsagen til at vi bliver lokket i biografen for at se lige netop denne type film. Jeg opgav til sidst at holde styr på, hvor mange super intense scener '2012' indeholder, og efter små to timer af filmens næsten tre timer lange spilletid opstår der da også en vis form for redundans.'2012' har masser af selvironi (watch that donut!) og referencer til andre katastrofefilm. Det klæder den, men er ikke nok til at styre den uden om flere ufrivilligt komiske scener. Lav en tjekliste over alle de filmklicheer du kan komme på inden du ser filmen, og jeg lover dig for, at du kan sætte hak ud for de fleste, når filmen er færdig. Tager du derimod filmen for det den er, vil du opleve en af årets absolut mest overdrevne, kitchede og underholdende film fra Hollywoods samlebånd.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

2012


Produktionsår: 2009
Instruktion: Roland Emmerich
Manuskript:
Komponist: Harald Kloser, Thomas Wanker
Fotograf: Dean Semler
Skuespillere: John Cusack, Amanda Peet, Chiwetel Ejiofor, Thandie Newton, Oliver Platt, Thomas McCarthy, Woody Harrelson, Danny Glover, Liam James, Morgan Lily.
Spilletid: 158 min
Filmstudie: Columbia Pictures

Detaljeret info om 2012 på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til '2012'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019